BIFF 2010

You Will Meet a Tall Dark Stranger

2010 • 1t 38m • Spania / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
You Will Meet A Tall Dark Stranger
Språk
Engelsk
Regi
Woody Allen
Manus
Woody Allen
Foto
Vilmos Zsigmond
Produsent
Letty Aronson, Jaume Roures, Stephen Tenenbaum
Gå ikke glipp av Woody Allens 40. spillefilm!

Med er par viktige unntak, er alle Woody Allens beste filmer ensembledramaer som balanserer mellommenneskelige intriger med avvæpnende humor og imponerende filmhåndverk. Det bør dermed glede noen og enhver at YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER oppfyller alle disse kriteriene – i tillegg til å kunne skilte med et stjernelag av skuespillere ledet an av Anthony Hopkins, Naomi Watts, Antonio Banderas og Josh Brolin.

Woody Allens spillefilm nummer 40 handler om ekteparet Alfie og Helena samt deres datter Sally og hennes ektemann Roy. Når Alfie forlater Helena til fordel for den halvparten så gamle skuespillerinnen Charmaine, tar Helena det tungt. Hun havner raskt i klørne på en kvakksalversk spåkone, og sammen gir de seg ut på en rekke pussige okkulte eksperimenter. Samtidig som hun må håndtere sine foreldres stadig mer tussete oppførsel, tvinges Sally også til å forholde seg til at både hun og hennes ektemann har noen andre i kikkerten. YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER er klassisk Woody Allen anno 2010.

Regi

Under navnet Woody Allen er Allen Stewart Koenigsberg kjent som en levende legende og en av filmhistoriens største nålevende regissører. Siden starten med WHAT'S UP, TIGER LILY? i 1966, har Allen regissert i alt 40 spillefilmer, inkludert klassikere som ANNIE HALL (1977), MANHATTAN (1979), ZELIG (1983), HANNAH OG HENNES SØSTRE (1986), MORD OG ANDRE MISFORSTÅELSER (1989) og HUSTRUER OG EKTEMENN (1992). I tillegg til en rekke prestisjetunge priser, innehar Allen rekorden for flest oscarnominasjoner for beste manus. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}