BIFF 2003

Young Adam

2003 • 1t 37m • Storbritannia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Young Adam
Språk
Engelsk
Regi
David Mackenzie
Manus
David Mackenzie
Foto
Giles Nuttgens
Produsent
Jeremy Thomas

Joe er hyret inn på en lekter som går i rute mellom Glasgow og Edinburgh. Skipperen, hans kone og deres lille sønn utgjør besetningen. En dag finner Joe og skipperen liket av en kvinne i elven og varsler politiet. Etterhvert som filmen skrider frem, får vi innblikk i unge Joes forhold til flere kvinner, ja til og med den avdøde. Samtidig som denne kriminalhistorien utbrettes, er Joe og skipperens kone stadig mer heftige i sine seksuelle eskapader.

Ewan McGregor er sexy og intens, Tilda Swinton mer sanselig enn noensinne og den unge David Mackenzie viser at han kan sitt metiér - å lage god film. Det er klaustrofobisk og skjebnesvangert, det går i moll og tragedie, men det er likevel temmelig sexy og følelsesladet.

Regi

David Mackenzie har regissert en rekke prisvinnende kortfilmer for blant andre BBC og Channel 4, inkludert BEER GOOGLES, TWO FINGERS og CALIFORNAI SUNSHINE. Hans kortfilm MARCIE'S DOWRY (EIFF 99) ble vist som en del Kritikeruken under Cannes. Hans spillefilmdebut THE LAST GREAT WILDERNESS hadde verdenspremiere på EIFF i fjor. YOUNG ADAM er hans andre fiksjonsfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}