BIFF 2012

Young man afraid

2012 • 1t 04m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Young man afraid
Regi
Christer Fasmer
En dokumentarfilmskaper krysser sitt spor.

Sammen med en kameramann reiser dokumentarfilmskaperen Christer Fasmer til USA for å lage en film om bergenseren Kåre Young Man Afraid Of His Horses, som skal opptas som medlem i en indianerstamme i Sør-Dakota. Men raskt etter ankomst i det amerikanske Midtvesten ryker dokumentarteamet uklar med sitt subjekt, som trekker seg fra hele prosjektet. Strandet på prærien uten noen historie å fortelle, bestemmer Fasmer seg å vende kamera mot seg selv. For som han selv sier: ”Skal du lage dokumentarfilm i Norge, er det best å være refleksiv”.

Fasmer benytter anledningen til å ta en nærmere kikk på en håndfull gamle dokumentarfilmprosjekter som ikke gikk som planlagt. Og rundt disse bruddstykkene av historier som aldri ble filmer, spinner han tanker – både om de spesifikke prosjektene og om sin egen praksis generelt. Dermed tvinges dokumentarfilmskaperen til å reflektere over den situasjonen han og hans kolleger jevnlig setter deres subjekter i – akkurat slik vi liker det her i Norge.

Regi

CHRISTER FASMER er en norsk regissør utdannet ved NISS innen fiksjonsregi. Han har i senere tid arbeidet med dokumentarserier og realityserier som DEN STORE REISEN, en produksjon han mottok prisen for beste reality og prisen for beste nyskapning under Gullruten i 2009.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}