BIFF 2008

Young@heart

2007 • 1t 47m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Young@heart
Regi
Stephen Walker
Har amerikanerne omsider laget sin egen HEFTIG OG BEGEISTRET? En film om livsglede ispedd mye humor!

Young@Heart er et kor fra Northampton, Massachusetts i USA, som har fått internasjonal oppmerksomhet for sine tolkninger av populære låter av artister som Sonic Youth, Ramones, James Brown og Coldplay. Mye av oppmerksomheten skyldes at koret utelukkende består av pensjonister med en snittalder på åtti år. I denne sjarmerende dokumentarfilmen skildrer regissør Stephen Walker korets ukuelige pågangsmot sett i kontrast til alderdommens uunngåelighet.

Mange nordmenn vil nok nikke anerkjennende på hodet ved tanken på en dokumentarfilm om et kor bestående av mennesker godt oppe i årene. En av tidenes største norske filmsuksesser - Knut Erik Jensens HEFTIG OG BEGEISTRET - er jo bygget over samme lest. YOUNG@HEART er kanskje ikke like dyptloddende som sin norske broderfilm, men desto mer full av liv, entusiasme og humør. For i motsetning til hva Wenche Myhre alltid har påstått, begynner ikke livet når man blir seksogseksti - det er først når man fyller åtti at moroa virkelig starter!

Regi

Stephen Walker har regissert en rekke dokumentarfilmer og -programmer for fjernsyn. I 1999 laget han sin første helaftens dokumentarfilm med WAITING FOR HARVEY. YOUNG@HEART er hans andre film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}