BIFF 2009

Youssou N'dour: I Bring What I Love

2008 • 1t 42m • Senegal / Frankrike / Egypt / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Youssou N'dour: I bring what I love
Regi
Elizabeth Chai Vasarheleyi
Historien om Youssou N'Dours kontroversielle album "Egypt"

YOUSSOU N’DOUR – I BRING WHAT I LOVE har vært en publikumsfavoritt på filmfestivaler over hele verden og tar deg bak scenen med en av verdens mest anerkjente og berømte musikere. Filmen forteller om bakgrunnen som førte til utgivelsen av albumet "Egypt" som han håpet ville vise frem et mer tolerant bilde av Islam. Det er hans mest personlige og kontroversielle album; det ble skandale i hjemlandet Senegal der folk var rasende på utgivelsen av platen som mange mente var blasfemisk. På tross av disse protestene mottok han en Grammypris for nettopp "Egypt". Filmen viser flotte konsertopptak blandet med N’dours fortelling om egen karriere og hans betraktninger rundt "Egypt"-prosjektet og de voldsomme reaksjonene i kjølvannet av det.

Youssou N’dour er blitt kalt århundrets afrikanske artist og verdens beste popvokalist. Musikken hans filtrerer den senegalesiske musikktradisjonen gjennom en moderne linse. YOUSSOU N’DOUR – I BRING WHAT I LOVE er delvis eksplosiv dokumentar, delvis intenst drama, og helt og holdent en uforglemmelig musikalsk reise.

Regi

Elizabeth Chai Vasarheleyi vokste opp mellom New York City og Rio de Janeiro. Hun gikk ut fra Princeton University i 2000 med en bachelorgrad i sammenlignende litteratur. Hennes dokumentardebut, A NORMAL LIFE (2003), som hun lagde sammen med Hugo Berkeley, vant pris for beste dokumentar ved filmfestivalen i Tribeca i 2003. YOUSSOU N’DOUR – I BRING WHAT I LOVE er Vasarhelyis første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}