BIFF 2010

Yves Saint-Laurent - L'amour fou

2010 • 1t 38m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
L'amour fou
Regi
Pierre Thoretton
Et liv i nips

I YVES SAINT-LARUENT – L'AMOUR FOU møter vi Saint-Laurents mangeårige kjæreste Pierre Bergé, som etter førstnevntes død har bestemt seg for å auksjonere bort parets mange eiendeler. Via katalogiseringen av parets eventyrlige mengde møbler, malerier, skulpturer, smykker, pyntegjenstander og andre eiendeler, tegner regissør Pierre Thoretton opp et bildet av et unikt kunstnerliv og et minst like unikt kjærlighetsforhold. Det finnes et ordtak som sier at bak hver suksessfulle mann står en kvinne, og denne utrolig sjarmerende dokumentarfilmen synes å bekrefte dette – om enn i en noe mindre heteronormativ forstand.

Yves Saint-Laurent var en av det forrige århundres aller største designere og levde et eventyrlig liv med en suksess som er få mennesker forunt. Likevel var han hele veien plaget av depresjoner og angst. I Thorettons dokumentar kommer vi svært tett innpå mannen bak moten – og mannen bak mannen.

Regi

Pierre Thoretton er en fransk regissør, skuespiller og fotograf. YVES SAINT-LAURENT – L'AMOUR FOU er hans første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}