BIFF 2003

Zatoichi

2003 • 1t 56m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zatoichi
Regi
Takeshi Kitano

Takeshi "Beat" Kitano fremstiller en kjent skikkelse for japanske film- og fjernsynsseere; den legendariske anithelten Zatoichi spilt av nå avdøde Shintaro Katsu. Fra 60-tallet og fremover spilte han Zatoichi i over 20 spillefilmer og TV-serier, og siste produksjon var ferdigstilt i 1989.

Zatoichi-figuren er en blind massør, som gir inntrykk av å være ydmyk, jovial og svakelig, men som i virkeligheten er den beste sverdsvingeren i landet. Historien minner oss om at skinnet kan bedra, og selv om Kitano har gjenskapt noe fra fortiden er det vel ingen i tvil om at han har satt sitt umiskjennelige stempel på det hele, både hva gjelder stil og handling. Han fletter også inn uventede musikalske numre på en slik måte at det nesten bare føles naturlig. Her finnes scener og sekvenser som minner om andre kjente filmer - så som Coppolas GUDFAREN, og med Kitanos ubesværlige og lekende alkymistiske evner, blir resultatet meget kult. Filmen er full av fantastiske visuelle komposisjoner, og resultatet tar pusten fra deg!

Regi

Takeshi Kitano er født i Tokyo. Han begynte sin karriere som entertainer i 1972 og er blitt en kultfigur under navnet "Beat". Dessuten er han en av Japans største eksportfigurer, med et enormt gjennomslag internasjonalt for sine filmer. Viktige filmer fra hans hånd er SONATINE (1993), KIDS RETURN (1996), FIREWORKS (1997), KIKUJIRO (1999), BROTHER (2000) og DOLLS (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}