BIFF 2010

Zensommer

2010 • 1t 29m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Tarda Estate
Regi
Antonio Di Trapani & Marco De Angelis
Livet er aldri mer intenst enn når man lever på lånt tid

Kenji er en 60 år gammel japansk journalist bosatt i Roma. Han får i oppdrag av sin redaktør å returnere til Japan for å lage en reportasje om det japanske samtidssamfunnet sett med øynene til en som har levd i eksil i mange år. Kenji skal altså tilbake for å finne ut av hvordan Japan har endret seg i løpet av disse 30 årene. Vel tilbake i Tokyo møter han sin gamle mor og blir påminnet om Noriko – en kvinne som ventet på ham helt til sin død. Deretter drar han til Kyoto hvor han møter sin sekstenårige niese Yuki, som blir hans medskyldige i å skulke unna jobb og forpliktelser.

Denne italienske perlen av en film foregår for det meste i Japan, men aller mest finner den sted i hovedpersonens bevissthet, hvor vår protagonist har nådd et annet nivå, etter å ha fått resultater av noen medisinske tester. ZENSOMMER er så nyanserik og velspilt at det er en fryd – en lyrisk elegi hvor hver vakre og vare sekvens følges av en naturlig fortsettelse i en intuitiv filmfortelling om det å observere og få ta del i en dypere innsikt i tilværelsens mysterier.

Regi

Antonio Di Trapani og Marco De Angelis er italienske regissører og manusforfattere. ZENSOMMER er deres første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}