BIFF 2016

Zero Days

2016 • 1t 56m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Zero Days
Språk
engelsk
Regi
Alex Gibney
Manus
Alex Gibney
Foto
Antonio Rossi, Brett Wiley
Produsent
Marc Shmuger, Alex Gibney
Cyberkrig år 0

ZERO DAYS tar oss med inn i en skjult verden av krigføring og internasjonal spionasje hvis regler ennå ikke er definerte av det internasjonale samfunnet. Utgangspunktet for filmen er det farlige dataviruset Stuxnet, som opprinnelig ble utviklet av USA og Israel som et alternativ til tradisjonelle våpen i kampen mot Irans atomprogram, men som spredte seg langt hinsides sitt opprinnelige mål. Det vi får innblikk i er intet mindre enn en helt ny type våpen, som truer med å snu opp ned på den globale maktbalansen.

Alex Gibney er ikke bare en av verdens mest produktive dokumentarfilmskapere, han er også en av de beste, og med ZERO DAYS beviser han nok en gang at han besitter en uovertruffen evne til å foregripe tidsånden. Denne dokumentariske thrilleren stiller nemlig en rekke kritiske spørsmål rundt lovligheten og etterretteligheten av denne typen angrep samt sikringen av samfunnets infrastruktur – spørsmål som utvilsomt kommer til å gjøre seg gjeldende i årene og tiårene som kommer. Gjør deg klar til å bli paranoid.

Regi

Alex Gibney (USA, 1953) Filmer i utvalg (alle vist på BIFF): STEVE JOBS: THE MAN IN THE MACHINE (2015), FINDING FELA! (2014), THE ARMSTRONG LIE (2013), WE STEAL SECRETS: THE STORY OF WIKILEAKS (2013), MEA MAXIMA CULPA: SILENCE IN THE HOUSE OF GOD (2012), CLIENT 9: THE RISE AND FALL OF ELIOT SPITZER (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}