BIFF 2005

Zim & Co.

2004 • 1t 30m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zim & Co.
Regi
Pierre Jolivet
Den sprudlende ungdommen Zim havner i klammeri med politiet og tvinges til å skaffe seg en jobb

Zim er som andre ungdommer: en trivelig kar med utydelige framtidsutsikter, et avslappet forhold til lov og orden, en finfin vennegjeng og en livsbejaende innstilling. En dag han er ute og kjører scooter i Paris' travle gater etter å ha røkt en morgentjall, snus det hele på hodet. Han ryker i varetekt etter et mindre trafikkuhell, og når politiet finner spor av narkotika i blodprøven hans, truer dommeren med en lengre fengselsstraff hvis ikke Zim skjerper seg og skaffer seg en skikkelig jobb.

Det viser seg imidlertid lettere sagt enn gjort å få seg en vanlig jobb – Zims nettverk er bygget rundt tilfeldige arbeidsavtaler, svarte penger og løse jobber. Etter en del bomskudd klarer han imidlertid å få kloa i en budjobb; det eneste problemet er at han må ha sertifikat og en bil, og han har ingen av delene. Assistert av sine trofaste venner starter Zim en kamp mot klokken – har han ikke skaffet seg en skikkelig jobb på ti dager ryker han rett i spjellet. ZIM & CO er en ukomplisert film med en alvorlig undertone, en underholdende historie som kommenterer hvor urettferdig hverdagen kan være.

Regi

Pierre Jolivet er født i Frankrike i 1952 og debuterte som skuespiller allerede som seksåring i LE DÉSERT DE PIGALLE. Han er en allsidig aktør i det franske filmmiljøet: Han har komponert musikk, skrevet, regissert og produsert en rekke filmer. Hans nyeste film ZIM & CO. ble presentert ved filmfestivalen i Cannes. Som flere av hans tidligere filmer omhandler den vanskelige oppvekstvilkår, men med et umiskjennelig glimt i øyet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}