BIFF fikk Christieprisen 2024

Festivalens unike vilje til å få til samarbeid som kommer den brede offentlighet til gode, er noe som trekkes frem i juryens begrunnelse.

BIFF fikk Christieprisen 2024

Christieprisen er en årlig pris som Universitetet i Bergen gir til en person eller institusjon som har bidratt til god samhandling mellom forskning, utdanning og omverdenen.

«Festivalens unike vilje til å få til samarbeid som kommer den brede offentlighet til gode, er noe som trekkes frem i juryens begrunnelse.

— BIFF tilrettelegger for et unikt formidlingssamarbeid med Universitetet i Bergen. Festivalen har vist en unik evne til å skape gode samarbeidsarenaer som bidrar til å gjøre universitetets forskning tilgjengelig for allmenheten, og ikke minst for ungdom og fremtidige studenter, sier juryleder og prorektor ved UiB Pinar Heggernes.

I begrunnelsesteksten har juryen trukket frem flere ulike eksempler på dette: skoleprogrammet som bidrar til et tidlig møte mellom ungdom, forskere og forskning, festivalens aktive rolle i studentkulturen i Bergen, og forskningsdokumentarserien «Gulluglen». Denne programserien har vært et særlig viktig samarbeid for UiB, der vitenskapelig ansatte hvert år er med i juryen som kårer årets beste dokumentarfilm.»

— Å skape møteplasser rundt en felles filmopplevelse opplever vi at er en kraftfull måte å vekke nysgjerrighet og spre kunnskap. De mange samarbeidsflatene med Universitetet i Bergen bidrar til at vi kan formidle dokumentarfilm på en måte som engasjerer bredt, sier Håkon Tveit, programsjef for dokumentar i BIFF. 

— Vi er enormt takknemlige for anerkjennelsen det er å bli tildelt Christieprisen. Den gir oss ekstra pågangsmot og oppmuntring til å fortsette arbeidet med å spre kunnskap gjennom film – om det så er til skoleelever, akademikere eller til andre kunnskapstørste publikummere, sier Kristian Fyllingsnes, festivalleder i BIFF.

Les mer på uib.no ->

Les mer om Gulluglen ->

Les mer om skoleprogrammet ->

-

F.v.: UiB-rektor Margareth Hagen, tidligere festivalleder og primus motor Tor Fosse, festivalleder Kristian Fyllingsnes og juryleder og prorektor Pinar Heggernes. Foto/ill.: Eivind Senneset, UiB

F.v.: UiB-rektor Margareth Hagen, tidligere festivalleder og primus motor Tor Fosse, festivalleder Kristian Fyllingsnes og juryleder og prorektor Pinar Heggernes. Foto/ill.: Eivind Senneset, UiB

{{loaderText}}