Gulluglen

Forskningsdokumentar i konkurranse

Gulluglen

I Gulluglen presenterer vi, i samarbeid med Universitetet i Bergen, dokumentarfilm som viser forskningsformidling på sitt aller beste.

-

BIFF KINO + UiB Innsikt: PERIODICAL

Lørdag 30. september kl 15:00 (Storsalen, Nygårdsgaten 5) inviterer BIFF og UiB Innsikt til gratis filmvisning av PERIODICAL med innledning i forkant av filmen. Arrangementet er åpent for alle, og er en del av UiB Innsikt, en seminarserie som skal gi dybde og perspektiv til tema der kunnskap er vesentlig for forståelse av folk og samfunn, både lokalt og internasjonalt. Høstens arrangementsserie i UiB Innsikt har kvinnehelse som tema. 

BIFF 2023
se senere
Flere detaljer

-

10 år med Gulluglen

Tirsdag 24. oktober feirer vi ti år med Gulluglen med visning av EL EQUIPO. Etter visningen markerer vi jubileet på Kulturhuset med en samtale om den dagsaktuelle relevansen til den vitenskapelige omveltningen i filmen.

BIFF 2023
se senere
Flere detaljer

-

Gulluglen 2023

Forskningsformidling på stort lerret til et bredt publikum har siden 2014 vært sentralt i samarbeidet mellom Universitetet i Bergen (UiB) og BIFF. Hvert år konkurrerer fem filmer om prisen som kåres av en jury bestående av skarpe akademikere ved UiB. Vinnerfilmen blir kunngjort på BIFFs prisutdeling og tildelt 25 000 kr. 

Jury: Dorinde Kleinegris førsteamanuensis, Institutt for biovitenskap | Trond Holmen Erlien førsteamanuensis, Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap | Salwa Suliman forsker, Institutt for klinisk odontologi

BIFF 2023
se senere
Flere detaljer
BIFF 2023
se senere
Flere detaljer
BIFF 2023
se senere
Flere detaljer
BIFF 2023
se senere
Flere detaljer
BIFF 2023
se senere
Flere detaljer

Under BIFF blir det også spesialvisning av den sosialantropologiske dokumentaren AN INDIAN LOVE STORY, regissert av Frode Storaas og Dipesh Karel. 

BIFF 2023
se senere
Flere detaljer

-

Gulluglen feirer ti år

Gjennom de siste ti årene har BIFF og Universitetet i Bergen samarbeidet om å presentere det beste av forskningsdokumentarer fra det siste året. Sammen har vi formidlet kunnskap, satt dagsorden og skapt debatt. 

Film er med på å forme vår forståelse. Film gir oss tilgang til en virkelighet vi ikke selv har erfart. Slik gjør filmen oss klokere.  

Gjennom mer enn en uke i oktober vil BIFF daglig by på utvalgte filmer fra hele verden. Vi kan gå inn i kinomørket og la filmen ta oss med til ulike deler av verden, og kanskje ser vi verden på en ny måte. På årets BIFF-program står over 150 dokumentarer og fiksjonsfilmer fra ulike kontinenter. Det er unike muligheter til å lære noe nytt, og få nye perspektiver på verden, enten det er om klimaendringer, gruvedrift på havbunnen eller ungdom på teaterleir.  

UiB er glade for at vi i år kan feire ti års samarbeid med BIFF om Gulluglen. Dette er et program hvor filmene konkurrerer om årets beste forskningsdokumentar, kåret av en jury bestående av personer fra flere ulike fagfelt ved UiB. Noen av filmene vil gå i dybden på saker vi kjenner fra nyhetene. Andre vil gi en større forståelse av hvordan forskning både kan sprenge grenser og gi nye perspektiver på etablerte sannheter. Gulluglen presenterer filmer som på ulikt vis formidler innsikt i vitenskapelige spørsmål og metoder og er med på å bidra til kunnskapsformidling og skape en arena for forskningsbasert kunnskapsoverføring. 

Ta med deg en venn, ta et avbrekk fra høsten og se en film om et tema du ikke visste interesserte deg.

God filmfestival!

Margareth Hagen

Rektor ved Universitetet i Bergen

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

-

Om Gulluglen i 2022

Vinnerfilmen i 2022 ble FRAMING AGNES, kåret av juryen: Elisabeth Schøyen Jensen stipendiat, Senter for vitenskapsteori Huiwen Helen Zhang førsteamanuensis, Institutt for fremmedspråk Christian Haug Eide førsteamanuensis, Institutt for geovitenskap

se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
{{loaderText}}