Gratis utekino på Dokken

Den internasjonale havdagen er 8. juni!

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

BIFF, Sparebanken Vest, Bergen kommune ved Dokken 2050, GC Rieber Eiendom og Bergen kino inviterer til gratis utendørs filmvisning 8. juni, i det som skal bli Bergens nye fremtidsrettede bydel.

Anledningen er Den internasjonale havdagen 2023, som finner sted 8. juni. Dokken er fremdeles Bergens godshavn, men skal de neste årene gå gjennom en transformasjon og bli en fremtidsrettet bydel. Området er sentralt i å videreutvikle byen sin identitet som havbyen Bergen og for sentrale kunnskapsmiljøer i regionen som skal forvalte havet inn i fremtiden, derfor er det planlagt å bli det nye hjemmet til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, og kanskje også Verdenshavsenteret O.

Filmen som vises er PLANET OCEAN av BIFF-favoritten Yann Arthus-Bertrand (WOMAN, HUMAN) og Michael Pitiot.

Program 8. juni:
18:00 Innslipp starter
18:30 Filmvisning av PLANET OCEAN (1 t 34 min)
Innledninger ved festivalsjef Tor Fosse, Eva Hagen, styreleder for Dokken 2050 og Åsa Haaland (byplanlegger).

OBS: Påmelding og legitimasjon (for alle over 12 år) kreves

* Inngang ved Jekteviksveien 2, cruiseskip-inngangen i krysset Nøstegaten/Jekteviksveien.
* Visningen er tilgjengelig for bevegelseshemmede. Nærmeste parkering er Klostergarasjen.
* Grunnet sikkerhetskrav knyttet til godshavnen er det nødvendig med både påmelding og fremvisning av legitimasjon ved inngangen for alle over 12 år.
* Møhlenpris Skolekorps stiller med kiosk, hvor det blir salg av blant annet popcorn og drikke til de som ønsker det.

Filmomtale: 

PLANET OCEAN er en film om havet – opphavet til alt liv på planeten vår, og den dårligst kartlagte og minst forståtte delen av kloden. Dette er en hyllest til havets skjønnhet, mysterier og voldsomme kraft, men også en påminnelse om dets sårbarhet, og en oppfordring til publikum om å engasjere seg i kampen for å bevare artsmangfoldet og den økologiske balansen. Ved hjelp av forbløffende naturfoto gir filmen oss et innblikk i verdenshavenes komplekse økosystemer som lar oss forstå vår egen plass i den store sammenhengen.

se senere
Flere detaljer
{{loaderText}}