BIFF 2019

Planet Ocean

2012 • 1t 34m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Planet Ocean
Språk
engelsk/fransk/portugisisk
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Yann Arthus-Bertrand, Michael Pitiot
Manus
Lucy Allwood, Michael Pitiot
Foto
Yann Arthus-Bertrand, Michael Pitiot
Produsent
Yann Arthus-Bertrand, Nicolas Coppermann, Jean-Yves Robin
Du kan ikke stave «opphavet til alt liv» uten «havet»

PLANET OCEAN er en film om havet – opphavet til alt liv på planeten vår, og den dårligst kartlagte og minst forståtte delen av kloden. Dette er en hyllest til havets skjønnhet, mysterier og voldsomme kraft, men også en påminnelse om dets sårbarhet, og en oppfordring til publikum om å engasjere seg i kampen for å bevare artsmangfoldet og den økologiske balansen. Ved hjelp av forbløffende naturfoto gir filmen oss et innblikk i verdenshavenes komplekse økosystemer som lar oss forstå vår egen plass i den store sammenhengen.

Her får vi se utrolige bilder av kystlinjer, bølger, korallrev og skapninger man knapt kan tro eksisterer, men også oppdrettsanlegg, skip med slagside og andre spor etter menneskehetens inngrep i naturen. På denne måten blir PLANET OCEAN noe mer enn en fortryllende safari under havoverflaten: Yann Arthus-Bertrand (som også er aktuell med WOMAN på årets BIFF) og Michael Pitiot har laget en film som minner oss på naturens finstemte og komplekse balanse – en balanse menneskeheten nå risikerer å ødelegge.

Regi

Yann Arthus-Bertrand (Frankrike) Filmer i utvalg: WOMAN (BIFF 2019), HUMAN (BIFF 2015), METZ AND THE MESSIN PAYS, VIEW FROM ABOVE (2013), PARIS, VIEW FROM ABOVE (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}