Vellykket samarbeid med Ceau, Cinema! i Romania

BIFF og Ceau, Cinema! samarbeider om 10 års jubileum

See you at the Cinema!

- et samarbeidsprosjekt mellom BIFF og Ceau, Cinema! i Timisoara, Romania!

Bergen internasjonale filmfestival og Ceau, Cinema! i Timișoara i Romania har i år gått sammen om et prosjekt knyttet opp til markeringen av at Timișoara er Europeisk kulturby og for å utvikle samarbeidet mellom festivalene.

Venter på utendørskino!<br>

Venter på utendørskino!

I midten av juli var festivalsjef Tor Fosse og administrasjonsleder Magnus Holtermann invitert til filmfestivalen i Timisoara for å delta i paneldebatter og styrke samarbeidet mellom festivalene. BIFF ble også startet som del av kulturbyåret i Bergen i 2000 så det var naturlig for BIFF å samarbeide med Ceau, Cinema! om årets utgave av festivalen i Timisoara.

10-årsjubileum - del av det europeiske kulturbyåret

I år feirer filmfestivalen Ceau, Cinema! ti år med å arrangere en egen stumfilmkonsert, et stort program bestående av både rumenske og internasjonale filmer, flere panelsamtaler og møter med nasjonale og internasjonale filmskapere, debatter, workshops, en jubileumsutstilling og en bokutgivelse.

Ceau, Cinema! - kino Victoria<br>

Ceau, Cinema! - kino Victoria

Panelsamtaler og et eget fokus på norsk film

Panelsamtale om filmfestivaler i Timisoara<br>

Panelsamtale om filmfestivaler i Timisoara

Som del av samarbeidet deltok festivalsjef Tor Fosse og Magnus Holtermann i flere panelsamtaler om filmfestivaler, skoleprogram og hvordan utvikle filmfestivaler videre sammen med rumenske og internasjonale eksperter. Panelsamtalene ble også strømmet på nettet i Romania med flere hundre publikummere.  Panelsamtalene var del av et samarbeid mellom BIFF og Ceau, Cinema som også inkluderte et eget program som fokuserte på norsk film, hvor blant annet en stumfilmkonsert med BRUDEFERDEN I HARDANGER med spesialkomponert musikk var en av hovedattraksjonene, og fikk æren av å åpne festivalen. Les mer om samarbeidet her.

Brudeferden i Hardanger med musikk av Trompetre (Petre Ionuțescu)

Brudeferden i Hardanger med musikk av Trompetre (Petre Ionuțescu)

Prosjektet er støttet av EEA/EØS-midlene. Les mer om samarbeidsprosjektet her.

{{loaderText}}