BIFF 2016

A Flag Without a Country

2015 • 1t 37m • Irak

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Flag Without a Country
Språk
kurdisk
Undertekster
engelsk
Regi
Bahman Ghobadi
Manus
Bahman Ghobadi
Foto
Jafar Aslani
Produsent
Bahman Ghobadi
Bahman Ghobadis kurdiske hybridportrett

I denne dokumentar/spillefilm-hybriden møter vi piloten Nariman Anwar og popstjernen Helan Abdullah, bedre kjent som Helly Luv. Begge er kurdere, og begge har opplevd krig og flukt gjennom 80- og 90-årene. Nå går de fra hver sin kant inn for å hjelpe kurdisk-syriske flyktningbarn som strømmer over grensen til Irak.

A FLAG WITHOUT A COUNTRY er Bahman Ghobadis hyllest til den kurdiske folkegruppens utholdenhet, kreativitet og solidaritet. Samtidig er den et forsøk på å knytte dagens situasjon med IS og den syriske flyktningstrømmen an til de foregående krigene og konfliktene i området. Gjennom tilbakeblikk ser vi at Abdullah er et barn av Gulfkrigen, mens Anwar vokste opp under Iran-Irak-krigen. Ghobadi tar opp problemstillinger knyttet til nasjonal identitet, landegrenser og krig på en intelligent og utforskende måte, slik han har gjort tidligere i filmer som SKILPADDER KAN FLY (BIFF 2005). Ved å la mennesker spille karakterer basert på seg selv, oppnår han en spennende metaeffekt som utfordrer både dokumentarsjangeren og fiksjonsbegrepet.

 

PS. Det blir dessverre ikke Q&A på visningene

Regi

Bahman Ghobadi (Iran, 1969) Filmer i utvalg: RHINO SEASON (2012), NO ONE KNOWS ABOUT PERSIAN CATS (BIFF 2009), HALF MOON (2006), SKILPADDER KAN FLY (BIFF 2005), STRANDET I IRAK (BIFF 2003), EN TID FOR FULLE HESTER (BIFF 2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}