BIFF 2019

Architecture of Infinity

2018 • 1t 25m • Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Architektur der Unendlichkeit
Språk
engelsk/tysk/portugisisk
Undertekster
engelsk
Regi
Christoph Schaub
Manus
Christoph Schaub, Samuel Ammann
Foto
Ramon Giger
Produsent
Brigitte Hofer, Cornelia Seitler
Hellig geometri - spesialvisning og panelsamtale i Johanneskirken

Visse bygninger og rom preges av en særegen stemning – en følelse av noe opphøyet, åndelig, sakralt. Mange av disse bygningene er gudshus og templer tilhørende forskjellige religioner, men vi kan også finne den i andre konstruksjoner – og ute i naturen. I ARCHITECTURE OF INFINITY ser regissør Christoph Schaub nærmere på de arkitektoniske kvalitetene som gjør at visse bygg er i stand til å formidle en livssynsnøytral åndelighet som selv ikke den mest økumenisk anlagte prest, imam eller rabbiner kan matche.

Med seg for å finne nøkkelen til opplevelsen av å komme i kontakt med noe hellig eller evig, har han arkitektene Peter Zumthor, Peter Märkli og Álvaro Siza Vieira, kunstnerne James Turrell og Cristina Iglesias, og musiker Jojo Mayer. ARCHITECTURE OF INFINITY er ikke bare en film om åndeligheten i arkitekturen – med sin duvende, nesten søvngjengeraktige kameraføring gjennom vakre, spektakulære og meditative rom, er den nærmest å regne som en åndelig opplevelse i seg selv.

--

BIFF, Byarkitekten og Bergen Kirkeautunnale inviterer til en spesialvisning av ARCHITECTURE OF INFINITY med panelsamtale.

Søndag 29. september kl 20:00 i Johanneskirken.

Før filmen vil det være en panelsamtale om arkitektur, rom og åndelighet. Panelet består av byarkitekt i Bergen kommune Maria Molden, prest i Johanneskirken Anne Bæckstrøm Hovda, og arkitekturpsykolog og musiker Eirik Glambek Bøe.

Forhåndskjøp billett her (100 kr)

Billettsalget i døren begynner klokken 19:40.
Samtalen begynner klokken 20:00.
Filmen begynner klokken 21:00.

Les mer på Facebook-eventen her.

Les mer om samarbeidet mellom BIFF og Byarkitekten i Bergen her.

Regi

Christoph Staub (Sveits) Filmer i utvalg: AMUR SENZA FIN (2018), MILLIONS CAN WALK (2014), NACHTLÄRM (2012), GIULIAS VERSCHWINDEN (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}