BIFF 2019

Artifishal

2019 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Artifishal
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Josh Murphy
Manus
Josh Murphy, Collin Kriner
Foto
August Thurmer, Devin Whetstone
Produsent
Josh Murphy, Laura Wagner, Dylan Tomine
Man kan ikke gjøre alle til laks

Fiskeoppdrett er et kontroversielt tema, og ARTIFISHAL gir oss en rekke overbevisende argumenter for at det bør fortsette å være nettopp det. I denne engasjerende dokumentaren tar regissør Josh Murphy oss med på en reise fra Finnmark til den amerikanske vestkysten for å vise de destruktive ringvirkningene oppdrettsanlegg har på bestanden av villaks. Besettelsen med å produsere stadig mer og billigere fisk destabiliserer nemlig villaksens naturlige økosystem, og selv om det er fullt mulig å gjenopprette dette, fortsetter både private og offentlige aktører å pøse enorme summer inn i oppdrettsnæringen.

ARTIFISHAL skildrer risikoen ved å tukle med naturens finstemte balanse, men først og fremst dokumenterer den menneskets manglende evne til å lære av naturen og innordne seg etter dens begrensninger. Med finansiering fra det sosialt og økologisk bevisste klesmerket Patagonia, er dette en kritisk dokumentar som kan få noen og enhver til å sette sashimien i halsen.

-

ARTIFISHAL vises også i Universitetsaulaen mandag 30. september kl 16:00. Les mer om programmet i Universitetsaulaen // Bestill billett til visningene i Universitetsaulaen

Regi

Josh Murphy (USA) ARTIFISHAL er Murphys første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}