BIFF 2019

Autonomy

2019 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Autonomy
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Alex Horwitz
Foto
Johnny Ching
Produsent
Christopher Boyd, Kevin Mann, Michael Mann
Å kjøre eller ikke kjøre

Selvkjørende biler er en idé fra sci-fiens verden som nå er i ferd med å bli en realitet, og selv om dette åpner opp mange nye muligheter, gir det også opphav til bekymring. For hva er det egentlig vi gir slipp på når vi lar bilene kjøre seg selv? AUTONOMY er en underholdende og informativ dokumentar om bilens historie og fremtid, som setter den selvkjørende bilen inn i en større kontekst. Det handler om bilens innvirkning på infrastruktur, byplanlegging, kultur og samfunn, og ulike scenarioer for hvordan disse vil utvikle seg i takt med at bilen og forholdet mellom bil og menneske endrer seg blir presentert.

Filmen er produsert av den anerkjente journalisten og forfatteren Malcolm Gladwell – som også besørger fortellerstemmen – og regissert av debutant Alex Horwitz, som viser seg som en begavet dokumentarist. Dypest sett er AUTONOMY en film om det eksistensialistiske spørsmålet store deler av verden nå står overfor: Hvis bilen, slik mange hevder, ga oss frihet og autonomi, hva skjer da når menneskeheten ikke lenger sitter i førersetet?

-

Les mer om samarbeidet mellom BIFF og Byarkitekten i Bergen her.

-

AUTONOMY vises også i Universitetsaulaen mandag 30. september kl 19:00. Les mer om programmet i Universitetsaulaen // Bestill billett til visningene i Universitetsaulaen

Regi

Alex Horwitz (USA) Filmografi: HAMILTON'S AMERICA (2016)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}