BIFF 2015

Best of Enemies

2015 • 1t 27m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Best of Enemies
Språk
engelsk
Regi
Morgan Neville, Robert Gordon
Manus
Robert Gordon, Morgan Neville
Foto
David Leonard, Mark Schwartzbard, Graham Willoughby
Produsent
Robert Gordon, Morgan Neville
«I'll sock you in the goddamn face and you'll stay plastered»

I USA var 1968 et turbulent år preget av politiske drap og opptøyer, og i dette urolige klimaet skulle Det demokratiske parti arrangere landsmøte for å velge sin nye presidentkandidat. For å dekke denne prosessen hentet ABC News inn to markante politiske kommentatorer: demokraten Gore Vidal og republikaneren William F. Buckley, Jr. Sendingene ble en uventet suksess, og seertallene gikk gjennom taket.

BEST OF ENEMIES går i dybden på de legendariske debattene mellom to menn som fremstod som hverandres rake motsetning: Buckley var en ledende stemme for den nye konservative bevegelsen, mens Vidal var en progressiv, venstreorientert forfatter og polemiker. Til tross for sine ulikheter var de begge høyst intelligente og velartikulerte herremenn, utrustet med en forkjærlighet for syrlige kommentarer. Og i en fornøyelig blanding av politisk retorikk og personlige fornærmelser, kunne samtalen spenne fra sivilisert debatt til primitivt munnhuggeri. Slikt ble det nødvendigvis god underholdning av, og politikk på tv ble aldri det samme igjen.

Regi

Robert Gordon og Morgan Neville (USA) har tidligere regissert JOHNNY CASH'S AMERICA (2008) sammen. Neville er også kjent for Oscar-vinneren TWENTY FEET FROM STARDOM (2013)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}