BIFF 2014

Bjørnøya

2014 • 1t 22m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bjørnøya
Språk
Norsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Inge Wegge
Manus
Inge Wegge, Edda Grjotheim
Foto
Inge Wegge
Produsent
Anders Graham
Et naturkick du aldri har opplevd maken til!

Inge, Markus og Håkon er tre brødre som drømmer om å dra til Bjørnøya for å surfe. Sysselmannen på Svalbard er skeptisk og mener at faren for at liv fort kan gå tapt er for stor. Etter år med overveielser får de til sist være med postbåten, som setter dem av på denne forblåste utposten av det norske kongeriket. Men den perfekte surfebølgen lar vente på seg, og i mellomtiden utforsker de mulighetene for å bedrive annen form for ekstremsport. Landskapet blir deres lekegrind, og paragliding og snøbrettkjøring fyller dagene. Og til slutt kommer bølgene de har ventet på!

Med små kameraer festet til kroppen skaper brødrene en autentisk og intim opplevelse av deres eventyr i lufta, på vannet og ned langs fjellsidene. Mot slutten av reisen opplever yngstebror Håkon sitt livs mareritt, som blir inngående dokumentert mens han snakker til kamera og prøver å holde roen. Som tilskuer forstår man umiddelbart hva de tre har vært ute etter hele veien – å leve i ett med elementene, i en tilstand hvor tiden nærmest opphører. Aldri har vi sett en film formidle andrenalinkick på denne måten – BJØRNØYA vil gjøre rent bord og vinne mange priser på festivaler verden over!


Møt brødrene Wegge under visningene 24.09 og 27. 09.

Regi

Inge Wegge (Norge, 1986) og Edda Grjotheim (Norge, 1982) BJØRNØYA er deres debut som regissørduo. Wegge har tidligere regissert NORDFOR SOLA (2012)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}