BIFF 2018

Citizen Jane

2016 • 1t 32m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Citizen Jane: Battle for the City
Språk
engelsk
Regi
Matt Tyrnauer
Foto
Chris Dapkins
Produsent
Jenny Carchman, Robert Hammond, Corey Reeser, Matt Tyrnauer, Jessica Van Garsse
Ingen motorveier i våre gater!

Det var mye som var kult og stilig på 1960-tallet, men slettes ikke alt var bedre før. Ta for eksempel byplanlegging: I New York ville myndighetene, ledet an av sjefideolog Robert Moses, rive flere nabolag for å bygge motorveier tvers gjennom byen. Forferdet over mangelen på hensyn til historie og beboere, tok aktivisten og journalisten Jane Jacobs opp kampen for å beskytte byen mot beslutningstakernes kynisme og maktarroganse. I dag er hennes bok «The Death and Life of Great American Cities» fast inventar på nattbordet til urbanister verden over, og regnes som en bibel blant mange som jobber med byutvikling.

CITIZEN JANE: BATTLE FOR THE CITY ser nærmere på Jacobs’ tanker om den moderne byen, og skildrer hennes oppgjør med samtidens idealer innen byplanlegging, som hun mente ville forverre de sosiale forholdene og bidra til å øke kriminaliteten. Jacobs’ tankegods er aktuelt den dag i dag, og til stor inspirasjon for alt fra antikvarer til privatpersoner som er engasjert i nabolaget sitt.

På visningen 4. oktober blir det innledning av Håvard Haarstad, professor i samfunnsgeografi, forsker på bærekraftig byutvikling og leder for SpaceLab ved Universitetet i Bergen.

I samarbeid med Byarkitekten i Bergen. Les mer.

Regi

Matt Tyrnauer (USA) Filmer i utvalg: STUDIO 54 (2018), SCOTTY AND THE SECRET HISTORY OF HOLLYWOOD (2010), VALENTINO: THE LAST EMPEROR (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}