BIFF 2015

Ekstra Bladet - Uden for Citat

2014 • 1t 35m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Newsroom: Off the Record
Språk
dansk
Undertekster
engelsk
Regi
Mikala Krogh
Manus
Mikala Krogh
Foto
Maggie Olkuska
Produsent
Sigrid Dyekjær
Avisen er død, lenge leve avisen

I dokumentarfilmen EKSTRA BLADET - UDEN FOR CITAT blir vi med på innsiden av tabloidavisen Ekstra Bladet som i likhet med mange andre aviser over hele verden opplever store fall i både opplag og inntekter. Vi er flue på veggen når de viktigste redaksjonelle avgjørelsene blir tatt, og får et unikt innblikk i en moderne mediehverdag - ikke minst er vi vitne til de mange omstillingsprosessene den digitale tidsalderen påtvinger papiravisene.

Hver dag konfronteres journalistene med etiske dilemmaer, og ambisjonen om å være først ute må veies opp mot en rekke journalistiske og ikke-journalistiske hensyn. Avisas ansatte prøver å balansere etter beste evne, samtidig som stadig mer av papiravisens innhold fremstår som nærmest antikvarisk. EKSTRA BLADET - UDEN FOR CITAT er en opplysende film om journalistikkens vilkår i en hverdag hvor alle er vant til å få alt gratis - for ikke å si et must for alle som liker å klage på kvaliteten til journalistikken nå til dags.

 

NB! EKSTRA BLADET - UDEN FOR CITAT-visningen lørdag 26.09 kl. 15.30 er avlyst.

Regi

Mikala Krogh (Danmark, 1973) Filmografi: A NORMAL LIFE (2012), EN MORS KAMP FOR ET NORMALT LIV (2012),  ALT ER RELATIVT (2008), MIN MORFARS MORDER (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}