BIFF 2020

Golden Fish, African Fish

2018 • 1t • Senegal

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Poisson d'or, poisson africain
Språk
fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Thomas Grand, Moussa Diop
Manus
Thomas Grand
Produsent
Thomas Grand
Bedre med én fisk i hånden enn ti i en fiskemelfabrikk

Casamance-regionen i det sørlige Senegal er et av de siste områdene i Vest-Afrika hvor det drives fiske på tradisjonelt vis. Herfra leveres det fisk til blant annet Burkina Faso, Elfenbenskysten og Mali, noe som gjør området livsviktig for matsikkerhet i flere av de omkringliggende landene. Dokumentaren GOLDEN FISH, AFRICAN FISH skildrer fiskernes hverdag med hardt fysisk arbeid akkompagnert av rytmisk sang, bærerne som vasser ut til båtene for å bære fisken i land, kvinnene som har reist langveisfra for å drive fiskerøkerier – men også røkerienes innvirkning på arbeidernes helse, og det enorme behovet for ved som fører til avskoging i området.

Med GOLDEN FISH, AFRICAN FISH har regissørene Moussa Diop og Thomas Grand laget en fengslende og innsiktsfull dokumentar som gir et unikt innblikk i hverdagslivet til menneskene som driver den enorme infrastrukturen, og dilemmaene knyttet til fiskemelfabrikkenes inntog i området.

Regi

Thomas Grand (Senegal), Moussa Diop (Senegal) Grands filmografi: KAYAR, A CHILDHOOD CAUGHT IN THE NETS (2009). GOLDEN FISH, AFRICAN FISH er Diops regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}