BIFF 2016

Havet brenner

2016 • 1t 49m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Fuocoammare
Språk
italiensk
Undertekster
norsk
Regi
Gianfranco Rosi
Manus
Gianfranco Rosi + Carla Cattani
Foto
Gianfranco Rosi
Produsent
Remi Burah, Donatella Palermo, Olivier Père, Gianfranco Rosi
Intet menneske er en øy

I løpet av de siste 20 årene har over 400 000 flyktninger og migranter fra Afrika og Midtøsten kommet i land på den sicilianske øya Lampedusa på sin vei mot et bedre liv i Europa. Det sier seg selv at dette er en utfordring for et øysamfunn med drøyt seks tusen innbyggere, men i Gianfranco Rosis vakre og gåtefulle dokumentar HAVET BRENNER fremstilles den konstante strømmen av nyankomne som en del av hverdagen.

Med utgangspunkt i den tolv år gamle sicilianeren Samuele og legen hans – som også behandler båtflyktningene – skildrer Rosi migrantenes desperasjon side om side med lokalbefolkningens langt mer hverdagslige bekymringer. Og ved å kontrastere likene som skylles i land på stranden med det europeiske dagliglivet som utspiller seg andre steder på øya, tegner han et langt mer nyansert bilde av situasjonen enn det vi er vant til å få servert av massemediene. Dette på en og samme tid distanserte og dypt humanistiske perspektivet er en av grunnene til at HAVET BRENNER tidligere i år ble belønnet med Gullbjørnen under filmfestivalen i Berlin.

Regi

Gianfranco Rosi (Eritrea, 1964) Filmografi: SACRO GRA (BIFF 2013), EL SICARIO, ROOM 164 (2010), BELOW SEA LEVEL (2008), BOATMAN (1993)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}