BIFF 2020

Lost in Face

2020 • 1t 21m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Valentin Riedl
Manus
Valentin Riedl, Frédéric Schuld
Foto
Dorothea Götz
Produsent
Erik Winker, Martin Roelly
En fascinerende, lærerik og poetisk hybridfilm om ansiktsblindhet

Ansiktet er menneskets viktigste identitetsmarkør, og en stor del av mellommenneskelig kommunikasjon og kutyme tar utgangspunkt i at vi identifiserer menneskene rundt oss visuelt. Rundt 1 % av befolkningen er imidlertid utstyrt med hjerner som ikke er i stand til å gjenkjenne ansikter, og i denne informative og poetiske hybridfilmen får vi et innblikk i hvordan tilværelsen fortoner seg for mennesker som lider av ansiktsblindhet.

LOST IN FACE er et portrett av kunstneren Carlotta, som har levd et langt liv som ansiktsblind. Med utgangspunkt i hennes erfaringer – som spenner fra å bli oppfattet som dum og uhøflig til en dyp følelse av fremmedgjøring og ensomhet – illustrerer regissør og nevroforsker Valentin Riedl de komplekse psykologiske og sosiale ringvirkningene av denne tilstanden. I tillegg bruker han moderne forskning til å forklare hvorfor enkelte hjerner mangler denne egenskapen, og hva man kan gjøre for å kompensere. Resultatet er en sår og særdeles fascinerende film om et fenomen som er langt mer utbredt enn de fleste av oss er klar over.

LOST IN FACE er vinneren av Gulluglen, vårt konkurranseprogram for filmer som formidler forskning. Se filmen på vinnerfilmvisning søndag 18. oktober.

Regi

Valentin Riedl (Tyskland) LOST IN FACE er Riedls første helaftens dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}