2021 • 1t 17m • USA / Østerrike

41 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
kinesisk/engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Benji Bergmann, Jono Bergmann
Foto
Stefan Wuernitzer
Produsent
Karol Martesko-Fenster
Et inspirerende portrett av en visjonær designer

I denne tankevekkende og forbilledlig tilgjengelige dokumentaren møter vi den kanadiske designlegenden Bruce Mau, og får et innblikk i hans oppvekst, karriere og filosofi. Maus bakgrunn er like inspirerende som hans arbeid: Han vokste opp med en alkoholisert far i en grisgrendt gruveby i det nordlige Canada – omtrent så langt fra designverdenen som det er mulig å komme – men skapte seg i ung alder et internasjonalt rykte, ikke minst takket være boken «S,M,L,XL» som han laget sammen med den nederlandske arkitekten Rem Koolhaas. Siden den gang har han blant annet blitt hyret inn til å utforme den visuelle identiteten til The Museum of Modern Art i New York, islams hellige by Mekka og (hele) Guatemala.

MAU er et portrett av en mann hvis tanker om design favner langt bredere enn estetikk. Gjennom intervjuer med hovedpersonen, venner, samarbeidspartnere og familiemedlemmer tegner regissørene Benji og Jono Bergmann et bilde av en sann visjonær, hvis perspektiver og læresetninger fortjener et publikum langt hinsides designverdenen.

Før visningen av MAU på Smien, Laksevåg verft blir det introduksjon av Endre Berentzen (MAD Arkitekter)

Change the game. Samtale i forbindelse med MAU, i samarbeid med Design Region Bergen, Grafill og Byarkitekten fredag 22. oktober kl 19:00 i Kulturhuset. Les mer om samtalen her. Meld deg på direkte her.

I samarbeid med Byarkitekten i Bergen.

Regi

Benjamin (Benji) Bergmann & Jono Bergmann (Østerrike) Felles filmografi: WIRECARD – DIE MILLIARDEN-LÜGE (2021). Benji har også regissert S: THE MUSICAL SHUTTLE (2015).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}