BIFF 2017

Mountain

2017 • 1t 10m • Australia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Mountain
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Jennifer Peedom
Manus
Robert Macfarlane, Jennifer Peedom
Foto
Renan Ozturk
Produsent
Jo-Anne McGowan, Jennifer Peedom
«Planet Earth» møter VERTICAL LIMIT

Fjell har alltid spilt en sentral rolle i menneskers liv, være det i form av mytiske og religiøse forestillinger, nasjonale symboler eller som destinasjon for ekspedisjoner og turisme. Med den hypnotiske dokumentarfilmen MOUNTAIN har Jennifer Peedom laget en film som utforsker fjellets mystiske tiltrekningskraft på mennesker, med utgangspunkt i Robert McFarlanes bok «Mountains of the Mind».

MOUNTAIN er en film som må sees på kino. Peedom og fotograf Renan Ozturk har samlet sammen utrolige opptak fra 15 forskjellige land, og klippet over 2000 timer med råmateriale ned til en 70 minutter lang forestilling som best kan beskrives som et meditativt adrenalinrush. På lydsiden har de fått med seg Australian Chamber Orchestra under ledelse av Richard Tognetti, som akkompagnerer de forbløffende bildene med musikk som løfter frem fjellenes majestetiske og fryktinngydende skjønnhet. Kombinert med fortellerstemme av ingen ringere enn Willem Dafoe, gjør dette MOUNTAIN til en av årets mest overveldende dokumentarfilmer.


Festivalgjest: Jennifer Peedom, regissør

Regi

Jennifer Peedom (Australia) Filmografi: SHERPA (2015), LIVING THE END (2011), SOLITARY ENDEAVOUR ON THE SOUTHERN OCEAN (2008), MIRACLE ON EVEREST (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}