BIFF 2019

Push

2019 • 1t 32m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Push
Språk
spansk/engelsk/tysk/italiensk/koreansk
Undertekster
engelsk
Regi
Fredrik Gertten
Manus
Fredrik Gertten
Foto
Janice d’Avila, Iris Ng
Produsent
Margarete Jangård
Skal det bo folk i husan?

Noe er alvorlig galt med boligmarkedet i verdens storbyer. Både husprisene og leiesatsene skyter i været, og i mange av verdens metropoler står mengdevis av leiligheter og hus fullstendig tomme. Boliger har gått fra å være hjem til å bli investeringsobjekter – fra å dekke menneskelige behov til å tjene kapitalens interesser, inkludert vårt eget Statens Pensjonsfond Utland. I dokumentarfilmen PUSH ser Fredrik Gertten nærmere på kreftene som står bak denne utviklingen, og på konsekvensene det har for byene og deres innbyggere.

Gertten tar oss med til blant annet New York, London og Barcelona, og lar oss bli kjent med Leilani Farha, som arbeider med boligspørsmål i FN. Gjennom hennes arbeid ser filmen nærmere på problemstillinger som angår oss alle, og som mange av oss ser som naturlige og uunngåelige. Farha, derimot, ser denne «finansifiseringen» av boligmarkedet som en trussel mot menneskers rett til å ha et sted å bo – og mot byene slik vi kjenner dem. PUSH er en provoserende film om kampen om storbyens sjel.

Les mer om samarbeidet mellom BIFF og Byarkitekten i Bergen her.

Regi

Fredrik Gertten (Sverige) Filmer i utvalg: BIKES VS CARS (BIFF 2015), BIG BOYS GONE BANANAS!* (2011, BIFF 2012), BANANAS!* (2009, BIFF 2012), SOSSEN, ARKITEKTEN OCH DET SKRUVADE HUSET (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}