BIFF 2020

Rebuilding Paradise

2020 • 1t 37m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Ron Howard
Foto
Lincoln Else
Produsent
Brian Grazer, Ron Howard, Xan Parker, Sara Bernstein, Justin Wilkes
En intens dokumentar om den dødeligste og mest ødeleggende skogbrannen i California

Tidlig om morgenen 8. november 2018 flyr en liten gnist inn i den uttørkede krattskogen ved foten av Sierra Nevada i California. Bakken tar fyr, og storbrannen som følger brer seg i et infernalsk tempo. Brennende glør regner ned over hus som raskt står i flammer. Tusenvis av mennesker våkner opp til en himmel dekket av tykk, svart røyk. Tørre vinder sprer gnister over hele byen, propantanker eksploderer, og desperate innbyggere rasker med seg sine mest dyrebare eiendeler og hopper i kjøretøyene sine i håp om å unnslippe flammene.

I denne intense dokumentaren får vi oppleve en av Californias verste skogbranner gjennom tidene på nært hold. Gruoppvekkende bilder og uforglemmelige vitnesbyrd viser hvorfor de overlevende fra byen Paradise fortsatt sliter med voldsomme traumer og en redsel for fremtiden når de tar fatt på arbeidet med å gjenoppbygge hjembyen sin. Ron Howards REBUILDING PARADISE er en fascinerende film om hvordan man tenker når man bygger en by opp fra grunnen igjen, som får en ekstra dimensjon når den vises i Bergen, som er kjent for sine epokegjørende bybranner.

Regi

Ron Howard (USA) Filmer i utvalg: SOLO: A STAR WARS STORY (2018), FROST/NIXON (2008), THE DA VINCI CODE (2006), ET VAKKERT SINN (2001), APOLLO 13 (1995)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}