BIFF 2016

Road to Istanbul

2016 • 1t 32m • Belgia / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La route d'Istanbul
Språk
fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Rachid Bouchareb
Manus
Rachid Bouchareb, Zoé Galeron, Yasmina Khadra, Olivier Lorelle
Foto
Benoît Chamaillard
Produsent
Rachid Bouchareb, Jean Bréhat
Fra jenterom til jihad

Elisabeth og hennes 20 år gamle datter Elodie bor sammen i et idyllisk hus på den belgiske landsbygden når Elodie en dag forsvinner uten forvarsel. Politiet informerer Elisabeth om at datteren har forlatt landet for å slutte seg til IS og delta i deres jihad i Syria. Elisabeth kan ikke forstå hva som har motivert Elodie til frivillig å gå inn i en krig i et fremmed land, som i hennes øyne ikke berører datterens liv. Og når myndighetene ikke gjør noe for for å finne datteren, tar Elisabeth saken i egne hender, og drar til Tyrkia for å krysse grensen over til Syria og finne henne.

ROAD TO ISTANBUL skildrer en reise fra et trygt liv i Vesten til et land i komplett kaos, og på veien arbeider Elisabeth seg gjennom mange av følelsene mennesker i vår del av verden opplever når konfliktene i Midtøsten kommer stadig nærmere oss. Regissør Rachid Bouchareb har også tidligere utforsket foreldres angst og bekymringer i møte med terrorisme i filmen LONDON RIVER (2009), hvor handlingen foregår rett etter terrorangrepene i London i 2005.

Regi

Rachid Bouchareb (Frankrike, 1959) Filmer i utvalg: LONDON RIVER (2009), DAYS OF GLORY (2006), LITTLE SENEGAL (2001), BATÔN ROUGE (1985)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}