BIFF 2019

Sea of Shadows

2019 • 1t 44m • Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sea of Shadows
Språk
spansk/engelsk
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Richard Ladkani
Foto
Richard Ladkani
Produsent
Walter Köhler, Wolfgang Knöpfler
En actionfylt dokumentar om kampen for å redde verdens minste hval fra utryddelse

Vaquitaen er en liten tannhval i nisefamilien som kun finnes i Californiabukten i Mexico. Her lever også totoabaen, en ørnefisk som er gjenstand for overfiske fordi svømmeblæren dens er svært ettertraktet som et naturpreparat på den kinesiske svartebørsen. Den ulovlige jakten på totoabaen har katastrofale konsekvenser for vaquita-bestanden, som er faretruende lav og stadig synkende. I denne actionfylte dokumentarfilmen skildrer regissør Richard Ladkani kampen for å redde vaquitaen samtidig som han gir oss et innblikk i de lyssky økonomiske kretsløpene som truer med å utrydde arten for godt.

Her møter vi både miljøaktivistene som risikerer livet for å forhindre verdens minste hval i å dø ut, og meksikanske narkokarteller og kinesiske smuglere som tjener store penger på totoaba-fiske. Ladkanis engasjerte skildring av de komplekse og destruktive ringvirkningene av denne industrien gjør SEA OF SHADOWS til en medrivende og opprørende miljøthriller av samme støpning som publikumsfavoritten THE COVE (BIFF 2009).

--

SEA OF SHADOWS har også en gratisvisning i Universitetsaulaen onsdag 25. september kl 16:00. Les om visninger i Universitetsaulaen her.

Regi

Richard Ladkani (Østerrike) Filmer i utvalg: THE IVORY GAME (2016), GAS MONOPOLY (2011), KALLAWAYA - NATURHEILER IN DEN ANDEN (2006), THE DEVIL’S MINER (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}