BIFF 2021

Seyran Ateş: Sex, Revolution and Islam

2021 • 1t 21m • Norge

67 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
Kinesisk/Engelsk/Tysk /Norsk/Tyrkisk
Undertekster
engelsk
Regi
Nefise Özkal Lorentzen
Manus
Nefise Özkal Lorentzen
Foto
Anders Hoft
Produsent
Jørgen Lorentzen
Møt kvinnen som kjemper for en islamsk seksuell revolusjon

Den tyske advokaten, feministen og imamen Seyran Ateş har den tvilsomme æren av å være den mest politibeskyttede sivile kvinnen i Europa. Ateş ble født i Istanbul, og flyttet i ung alder til Berlin i daværende Vest-Tyskland, hvor hun i voksen alder har vært en sentral stemme i den muslimske feministbevegelsen. Hennes engasjement for et mer liberalt og likestilt islam har resultert i drapstrusler, drapsforsøk og fatwaer, og hun har i perioder måttet leve i skjul. Samtidig har hun også blitt internasjonalt hyllet for sitt engasjement, og i 2017 åpnet hun Ibn Rushd-Goethe-moskeen i Berlin, som er den første moskeen i Tyskland der menn og kvinner ber sammen.

SEYRAN ATEŞ: SEX, REVOLUTION AND ISLAM introduserer oss for denne modige kvinnen, og lar oss bli med henne på en reise fra tyske bordeller til Kina, hvor vi møter uighursk LGBTQ-ungdom og representanter for en 300 år lang tradisjon for kvinnelige imamer. Dette er en øyeåpnende og tankevekkende dokumentar om kvinner som arbeider for å revolusjonere islam med kjærlighet, åpenhet og likestilling.

SEYRAN ATEŞ: SEX, REVOLUTION AND ISLAM åpner menneskerettighetsprogrammet Checkpoints 21. okt, med innledning av Jostein Hole Kobbeltvedt (Raftostiftelsen). Før visningen blir det en samtale på Kulturhuset.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Seyran Ates (hovedperson), Nefise Lorentzen (regissør)

Regi

Nefise Özkal Lorentzen (Norge/Tyrkia) Filmografi: EN GAVE FRA GUD (2019), MANISLAM: ISLAM AND MASCULINITY (2014), EN BALLONG TIL ALLAH (2011), GENDER ME (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}