BIFF 2019

Synonyms

2019 • 2t 03m • Frankrike / Tyskland / Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Synonymes
Språk
engelsk/fransk/hebraisk
Undertekster
engelsk
Regi
Nadav Lapid
Manus
Nadav Lapid, Haïm Lapid
Foto
Shaï Goldman
Produsent
Saïd Ben Saïd, Michel Merkt
Årets Gullbjørn-vinner fra Berlin

Yoav har flyttet til Paris for å kvitte seg med sin israelske identitet, og hans høyeste ønske er å bli fransk. Med store forventninger om fransk gjestfrihet finner han en tom leilighet og blir raskt avhengig av hjelp fra naboene Emile og Caroline. De har imidlertid noen nokså rare ideer om hvordan de kan hjelpe ham. Yoav har noen egne ideer også. Første skritt er å endre språket, han vil ikke lenger si et eneste hebraisk ord. Med en fransk ordbok under armen begir Yoav seg ut i Paris’ gater, men hans nye liv byr på uforutsette utfordringer og eksistensielle spørsmål. Ønsker han å starte et nytt liv i Paris eller bare rømme fra sitt gamle jeg i Israel? Fortidens demoner lurer rundt hjørnet, og tilværelsen byr opp til en tragikomisk dans.

Den underfundig komiske SYNONYMS er basert på regissør Nadav Lapids egne erfaringer fra da han selv flyttet fra Israel til Paris som ung eks-soldat.

Regi

Nadav Lapid (Israel) Filmografi: LOVE LETTER TO CINEMA (2014), HA-SHOTER (2011), HAGANENET (2014), HA-CHAVERA SHELL EMILE (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}