BIFF 2015

The 50 Year Argument

2014 • 1t 58m • USA / Japan / Storbritannia

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The 50 Year Argument
Språk
engelsk
Regi
Martin Scorsese, David Tedeschi
Manus
Martin Scorsese
Foto
Ellen Kuras, Lisa Rinzler
Produsent
Margaret Bodde, Martin Scorsese, David Tedeschi
Alt du ikke visste om The New York Review of Books

Under den store trykkeristreiken i New York i 1963 entret et nytt tidsskrift scenen. Robert B. Silvers, Barbara Epstein, A. Whitney Ellsworth og Elizabeth Hardwick var misfornøyde med måten avisene bedrev litteraturkritikk, og ville lage et magasin som publiserte ettertenksomme, undersøkende og livlige anmeldelser, med et innhold som Hardwick beskrev som «uventet, vanskelig, langt, kompromissløst og fremfor alt interessant». Den første utgaven hadde et opplag på 100 000, og ble raskt utsolgt. Siden den gang har magasinet publisert lange anmeldelser og essays om dagsaktuelle tema, dikt og brev fra leserne, og gjort seg kjent som en modig og kritisk røst i USA - men alltid med litteraturkritikk som sin kjerneaktivitet.

THE 50 YEAR ARGUMENT ble laget i anledning The New York Review of Books' 50-årsjubileum i 2013, og er regissert av Martin Scorsese og David Tedeschi. Den historiske dokumentaren tar deg med inn i varmen til ildsjelene bak det anerkjente og tidvis kontroversielle tidsskriftet.

Regi

Martin Scorsese (USA, 1942) og David Tedeschi (USA) Scorsese er blant annet kjent for THE WOLF OF WALL STREET (2013) og THE DEPARTED (2006). Dette er Tedeschis debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}