BIFF 2019

The Art of Fallism - A University of Colonial Thinking

2019 • 1t 11m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Art of Fallism - A University of Colonial Thinking
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Aslaug Aarsæther, Gunnbjörg Gunnarsdottir
Manus
Aslaug Aarsæther
Produsent
Ingvild Aagedal Skage, Wisaal Abrahams
Opprøret som startet #FeesMustFall-bevegelsen i Sør-Afrika, fortalt av aktivistene selv

Wandile studerer ved et dyrt universitet i Sør-Afrika, dominert av hvite mennesker. Apartheid er over, men bildet av en regnbuenasjon er ikke reelt. Som svart transperson føler Wandile seg fremmedgjort, og når et massivt studentopprør sparkes i gang på universitetet i 2015 – med kvinner, skeive og transpersoner i spissen – blir hen med. Sammen kjemper de for avkolonisering av universitetet, men det tar ikke lang tid før aksjonene deres utvikler seg til en nasjonal protestbevegelse for gratis utdannelse. Aktivistene vil at alle former for undertrykkelse i den tidligere apartheidstaten skal opphøre, én gang for alle.

Etter hvert opplever Wandile at bevegelsen vender seg mot dem, og hen frykter at deler av aktivistgruppen ikke har plass til transpersoner likevel. Plutselig står de i sentrum for angrep fra universitetsledelsen, politi og det militære, samtidig som det vokser frem indre konflikter i gruppen. THE ART OF FALLISM er en kunstnerisk dokumentarfilm om opprøret som startet #FeesMustFall-bevegelsen i Sør-Afrika.

-

Festivalgjest: Regissører Aslaug Aarsæther og Gunnbjørg Gunnarsdottir, og produsent Ingvild Aagedal Skage, klipper Selim Mutic

Regi

Aslaug Aarsæther (Norge), Gunnbjörg Gunnarsdottir (Norge) THE ART OF FALLISM er deres første helaftens dokumentarfilm sammen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}