Med THE CRASH REEL tegner regissør Lucy Walker et rørende og..." /> Med THE CRASH REEL tegner regissør Lucy Walker et rørende og..."/> Med THE CRASH REEL tegner regissør Lucy Walker et rørende og...">
BIFF 2013

The Crash Reel

2013 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Crash Reel
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Lucy Walker
Manus
Lucy Walker
Foto
Nick Higgins
Produsent
Julian Cautherley
Oppturer og nedturer i halfpipen

Kevin Pearce er blant snøbrettfenomenet Shaun Whites få reelle konkurrenter under opptakten til OL i Vancouver, og rivaliseringen driver dem til å pushe grensene for hva som er mulig i halfpipen. På en trening går det imidlertid galt for Kevin, som skader seg stygt. Når Shaun står øverst på podiet i Canada, har Kevin så vidt begynt opptreningen etter en alvorlig hjerneskade. Selv om et nytt slag mot hodet vil være livstruende, er han fast bestemt på å konkurrere igjen. Hjerneskaden hemmer Kevins dømmekraft, og hans nærmeste frykter en ny ulykke.

Med THE CRASH REEL tegner regissør Lucy Walker et rørende og innsiktsfullt portrett av en karismatisk snøbrettkjører og hans vidunderlige familie. Dokumentaren er en hyllest til friheten og samholdet i snøbrettmiljøet, samtidig som den retter et kritisk søkelys mot sporten som sådan. Bakkene bygges stadig større for å tillate høyere og mer spektakulære triks, men setter denne utviklingen utøvernes liv i fare?

Regi

LUCY WALKER har gjort seg bemerket som dokumentarfilmskaper med DEVIL'S PLAYGROUND (2002), BLINDSIGHT (2006), COUNTDOWN TO ZERO (2010) og senest WASTE LAND (2010), som ble nominert til en Oscar. Hennes seneste dokumentar THE CRASH REEL vant publikumsprisen under årets South by Southwest.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}