BIFF 2020

The Great Green Wall

2019 • 1t 30m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
bambara/engelsk/fransk/hausa/tigrinja
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Jared P. Scott
Manus
Jared P. Scott, Alexander Asen, Charly Feldman, Sarah MacDonald, Pilar Rico
Foto
Tim Cragg
Produsent
Sarah MacDonald, Jared P. Scott, Nick North, Charly W. Feldman
En oppløftende musikalsk dokumentar om et ufattelig ambisiøst miljøtiltak

I 2007 startet Den afrikanske union arbeidet med «The Great Green Wall», et ambisiøst prosjekt der 21 land samarbeider om å konstruere en sammenhengende mur av vegetasjon på tvers av kontinentet. Målet er å stanse spredningen av ørken, og dermed forhindre sult, krig og andre humanitære katastrofer. I denne dokumentaren blir vi med musikeren og aktivisten Inna Modja på den 8000 kilometer lange reisen gjennom Sahel-regionen sør for Sahara, og blir kjent med noen av menneskene som prosjektet er ment å hjelpe.

I THE GREAT GREEN WALL møter vi blant annet tenåringsjenter som ble kidnappet av terrororganisasjonen Boko Haram og trent opp til å bli selvmordsbombere, og nybakte mødre i Niger, som har verdens høyeste fødselsrate. Alle menneskene Modja intervjuer har det til felles at vegetasjon og jordbruk spiller en avgjørende rolle for livene og mulighetene deres. Dette er en lærerik, håpefull og visuelt slående dokumentar, full av god musikk fra Modja og musikerne hun møter på sin ferd fra Senegal til Etiopia.

Regi

Jared P. Scott (USA) Filmografi: THE AGE OF CONSEQUENCES (2016), REQUIEM FOR THE AMERICAN DREAM (2015), DISRUPTION (2014), DO THE MATH (2013)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}