BIFF 2014

The Internet's Own Boy

2014 • 1t 45m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The Internet's Own Boy
Språk
Engelsk
Undertekster
Uten
Regi
Brian Knappenberger
Manus
Brian Knappenberger
Foto
Lincoln Else, Brian Knappenberger, Scott Sinkler
Produsent
Brian Knappenberger
Nerdeikonet versus Amerika

Reddit, RSS og Creative Commons er alle eksempler på hva Internett har gjort for tilgjengelighet og åpenhet, og vidunderbarnet Aaron Swartz var involvert i tilblivelsen av dem alle. Tolv år gammel satt han på gutterommet og kodet fram en slags proto-Wikipedia. 14 år senere tok han sitt eget liv etter å være tiltalt for dataforbrytelser med en strafferamme på 35 år. Aaron Swartz hadde langt bedre innsikt i det verdensomspennende kommunikasjonsnettverket enn menneskene som skapte lovene som regulerer bruken av det, og for ham var grunntanken alltid å gjøre informasjon offentlig. FBI fattet først interesse for Swartz da han lastet ned enorme mengder offentlige lovdokumenter, og siden ble han tiltalt for datakriminalitet da han kopierte millioner av dokumenter fra den akademiske databasen JSTOR.

Gjennom intervjuer med familie, venner og samarbeidspartnere, samt arkivmateriale fra intervjuer med Swartz selv, får vi servert historien om mannen som ble kalt «the Internet's own boy». Det er en historie som er like tankevekkende som den er tragisk, og som stiller viktige spørsmål om offentlighet og eierskap på Internett.

Regi

Brian Kappenberger (USA) Filmer i utvalg: WE ARE LEGION (2012), LIFE AFTER WAR (2003), ASCENT: THE STORY OF HUGH HERR (2002), INTO THE BODY (2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}