BIFF 2014

The Newburgh Sting

2014 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Newburgh Sting
Språk
Engelsk
Undertekster
Uten
Regi
David Heilbroner, Kate Davis
Manus
David Heilbroner
Foto
Kate Davis
Produsent
David Heilbroner
En avslørt avsløring

En av årets mest oppsiktsvekkende dokumentarer er THE NEWBURGH STING, som handler om FBIs avsløring av en terrorcelle i Bronx i 2009. Fire muslimske menn ble arrestert for å ha planlagt å bombe jødiske mål. Filmen avdekker den utrolige historien om en mistenkelig pakistansk forretningsmann som ble tvunget til å samarbeide med etterforskerne fordi de hadde mye på ham. Han er en av mange tusen informanter FBI benytter seg av på denne måten.

Problemet var bare det at informanten rekrutterte terrorister for at FBI skulle bli fornøyd med ham. Og det gjorde han til gangs, da det viser seg at de arresterte er relativt uskyldige, fattige, småkriminelle afroamerikanere som gradvis blir viklet inn i en terroraksjon som ene og alene er pønsket ut av informanten. Filmskaperne David Heilbroner og Kate Davis får tilgang på opptak fra skjult kamera, og på denne måten kommer vi tett innpå både terroristene og FBI-informanten.

 

Møt filmskaperne Kate Davis og David Heilbroner under visningene 26.09, 27.09 og 28.09.

Regi

David Heilbroner (USA, 1957) og Kate Davis (USA, 1960) Filmografi: STONEWALL UPRISING (2010), WAITING FOR ARMAGEDDON (2009), PUCKER UP (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}