BIFF 2018

The Real Thing

2018 • 0t 55m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
kinesisk/engelsk/fransk/hindi
Regi
Benoît Felici
Manus
Benoît Felici, Mathias Chelebourg
Foto
Bastian Esser
Produsent
Olivier Mille, Benjamin Landsberger
Et postkort fra den moderne verden

I en verden der vi i lang tid har kunnet våkne opp på ett kontinent og gå til sengs på et annet, er det kanskje ikke så rart at vi i dag kan slenge oss inn i en drosje i Shanghai og minutter etterpå nyte synet av Eiffeltårnet? Faksimiler av kjente landemerker er nemlig ikke lenger forbeholdt Las Vegas eller Disneyland: Det finnes i dag rundt 60 i Eiffeltårn, 30 skjeve tårn i Pisa samt flere titalls Giza-pyramider fordelt utover kontinentene. Hva sier disse arkitektoniske luftspeilingene om menneskene som bygger og besøker dem, og hvilke drømmer og behov synliggjøres i spennet mellom original og kopi?

THE REAL THING tar oss med på en reise gjennom en kopi av vår verden – fra Europa til Kina, Elfenbenskysten og Dubai. Gjennom sin poetiske meditasjon over det menneskelige behovet for å etterligne, avdekker dokumentaren de kulturelle, økonomiske og politiske motivasjonene som ligger bak slike arkitektoniske dupliseringer. Resultatet er en fengslende og dypt respektfull skildring av autentiske avspeilinger og forholdet mellom menneske og arkitektur.

På visningen 04. oktober i Tivoli blir det innledning ved Endre Sten Nilsen, arkitekt og spesialrådgiver for nyere tids kulturminner hos Fylkeskonservatoren.

I samarbeid med Byarkitekten i Bergen. Les mer.

Regi

Benoit Felici (Frankrike/Italia) Filmografi: UNFINISHED ITALY (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}