Da nyheten om ekspedisjonens fatale utfall ble kjent, result..." /> Da nyheten om ekspedisjonens fatale utfall ble kjent, result..."/> Da nyheten om ekspedisjonens fatale utfall ble kjent, result...">
BIFF 2013

The Summit

2012 • 1t 35m • England / Irland / Sveits / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Summit
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Nick Ryan
Manus
Mark Monroe
Foto
Robbie Ryan
Produsent
John Battsek, Pat Falvey, Darrell Kavanough, John McDonnell, Alan Maher
Skjebnesvangert møte med verdens tøffeste fjell

K2 er ikke det høyeste fjellet i verden, men blant fjellklatrere er det kjent som det mest utfordrende. Dermed har det med årene antatt karakter av en svenneprøve blant klatrere – om enn en potensielt skjebnesvanger én. THE SUMMIT forteller historien om et slikt skjebnesvangert forsøk på bestige fjellet, nemlig den beryktede ekspedisjonen i 2008, da 25 erfarne og svært godt forberedte klatrere la ut mot toppen, og kun 14 kom tilbake i live.

Da nyheten om ekspedisjonens fatale utfall ble kjent, resulterte det umiddelbart i en rekke spekulasjoner blant nettdebattanter, som med karakteristisk selvsikkerhet mente seg å ha den hele og fulle oversikten over hva som egentlig hadde skjedd. THE SUMMIT er regissør Nick Ryans forsøk på å kartlegge de tilgjengelige fakta i saken: Ved hjelp av arkivbilder fra ekspedisjonen og bemerkelsesverdig troverdige rekonstruksjoner, har han laget en dokumentar som både er en nitid dissekering av 2008-ekspedisjonen og en spennende og medrivende film om fjellklatring.

Regi

NICK RYAN grunnla produksjonsselskapet Image Now Films i 1995, og arbeider som regissør, manusforfatter og produsent. Både kortfilmen A LONELY SKY (2006) og THE GERMAN (2008) er blitt belønnet med priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}