BIFF 2020

The Trouble with Being Born

2020 • 1t 34m • Østerrike / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Sandra Wollner
Manus
Sandra Wollner, Roderick Warich
Foto
Timm Kröger
Produsent
Lixi Frank, David Bohun. Co-produsenter: Andi G Hess, Astrid Schäfer, Victoria Stolpe, Timm Kröger | Panama Film / ZDF / Das kleine Fernsehspiel
En tankevekkende og kontroversiell sci-fi-fabel fra et nytt østerriksk talent

La det være sagt først som sist: THE TROUBLE WITH BEING BORN er en forstyrrende og ubehagelig film. I en avsidesliggende villa et sted i Østerrike bor ti år gamle Elli sammen med mannen hun kaller pappa. Forholdet mellom de to er imidlertid ikke det det ser ut som: For det første tar «pappa» på Elli på en måte voksne aldri skal berøre barn. For det andre er Elli en robot.

I THE TROUBLE WITH BEING BORN kombinerer regissør Sandra Wollner problemstillinger fra Spike Jonzes HER og Alex Garlands EX MACHINA med den konfronterende tonen i Michael Haneke og Ulrich Seidls filmer for å lage det hun selv har omtalt som antitesen til PINOCCHIO. Med sitt utsøkte foto og urovekkende atmosfære stiller filmen komplekse psykologiske og filosofiske spørsmål om alt fra hvordan en kunstig intelligens med falske minner vil oppleve verden til menneskets motivasjon for å skape høyteknologisk «liv» i sitt eget bilde. Dette er en stilsikker og utfordrende sci-fi-film fra en av Østerrikes mest interessante unge filmskapere.

THE TROUBLE WITH BEING BORN er vinneren av vår konkurranse for internasjonal fiksjonsfilm, Cinema Extraordinaire. Se filmen på vinnerfilmvisning søndag 18. oktober.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020.

Regi

Sandra Wollner (Østerrike) Filmografi: DAS UNMÖGLICHE BILD (2016)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}