BIFF 2020

The Wall Of Shadows

2020 • 1t 34m • Tyskland / Sveits / Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk/polsk/russisk/tibetansk/Nepali
Undertekster
engelsk
Regi
Eliza Kubarska
Manus
Eliza Kubarska, Piotr Rosolowski
Foto
Piotr Rosolowski
Produsent
Monika Braid, Umit Uludag, Kaspar Winkler
En større utfordring enn Everest

«Å klatre guds hus er ikke et alternativ», argumenterer Jomdoe til sin mann Ngada. Det hellige fjellet Kumbhakarna i Nepal sies å være en større utfordring enn Mount Everest, noe som har vekket nysgjerrigheten til tre vestlige klatrere, som ankommer Jomdoe og Ngadas beskjedne hjem i helikopter og er helt avhengig av lokale fjellguider for å navigere det majestetiske, livsfarlige fjellet. Sherpafamilien slites på sin side mellom hensyn til hverandre, religionen og fremtiden.

THE WALL OF SHADOWS er like deler spektakulær fjellfilm, lavmælt familiedrama og en subtil utforsking av maktbalansen mellom guide og turist. Regissør Eliza Kubarska følger ekspedisjonen med våkent blikk for det storslåtte og det mellommenneskelige. Med et eskalerende drama som er ispedd utdrag fra lokale folkeeventyr og mytiske fortellinger om fjellets magiske kraft og om menneskets hybris i møte med naturen, er dette en ekstremsportfilm helt utenom det vanlige.

THE WALL OF SHADOWS er vinneren av vår konkurranse for internasjonale dokumentarer, Documentaire Extraordinaire. Se filmen på vinnerfilmvisning søndag 18. oktober.

Regi

Eliza Kubarska (Polen) Filmer i utvalg: K2 TOUCHING THE SKY (2015), WALKING UNDER WATER (2014), WHAT HAPPENED ON PAM ISLAND (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}