BIFF 2019

Where's My Roy Cohn?

2018 • 1t 37m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Where's My Roy Cohn?
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Matt Tyrnauer
Produsent
Matt Tyrnauer, Corey Reeser, Marie Brenner, Joyce Deep, Andrea Lewis
Kynisk, skruppelløs, korrupt – møt Donald Trumps mentor

Roy Cohn (1927–1986) var prototypen på en advokat som gir yrkesgruppen et dårlig rykte. Juristen var en av Joseph McCarthys viktigste støttespillere i forfølgelsen av amerikanske kommunister på 50-tallet, og de to bedrev også en utstrakt trakassering og utpressing av homofile. Cohn var beryktet for å bruke sin makt og innflytelse til å sette sine motstandere ut av spill, og var også mentor for en ung Donald Trump, som under etterforskningen av båndene mellom Trump-leiren og russisk etterretning, skal ha utbrutt: «Hvor er min Roy Cohn?».

Matt Tyrnauers dokumentar om Cohn er mer enn bare et portrett av en kynisk og skruppelløs skikkelse, det er også en rystende skildring av en tradisjon for maktmisbruk, korrupsjon og forfølgelse som lenge har preget amerikansk politikk og samfunnsliv. Regissøren ser til historien for å finne bakgrunnen for dagens politiske situasjon i USA, og svarene han finner er av det mildt sagt urovekkende slaget. WHERE’S MY ROY COHN er en obligatorisk film for alle som er interessert i amerikansk og internasjonal politikk.

Regi

Matt Tyrnauer (USA) Filmer i utvalg: STUDIO 54 (2018), CITIZEN JANE: BATTLE FOR THE CITY (2016, BIFF 2018), SCOTTY AND THE SECRET HISTORY OF HOLLYWOOD (2010), VALENTINO: THE LAST EMPEROR (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}