2020 • 1t 36m • Østerrike / Tyskland / Romania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
spansk/engelsk/tysk/russisk/mandarin
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Monica Lazurean-Gorgan, Michaela Kirst, Ebba Sinzinge
Foto
Attila Boa, Jakub Bejnarowicz, Jörg Burger, Lukas Gnaiger, Jerzy Palacz
Produsent
Vincent Lucassen, Ebba Sinzinger, Monica Lazurean-Gorgan, Thomas Tielsch, Adrian Sitaru
Avskogingskriminalitet er Big Business

Dersom et tre felles ulovlig i skogen og ingen sier noe, har det da skjedd et lovbrudd? Og hva om det ikke er ett tre, men 20 millioner kubikkmeter? Hvert eneste år? I Romanias tilfelle er ikke dette et tankeeksperiment, men harde fakta. I denne dokumentaren møter vi lederen for the Environmental Investigation Agency, Alexander von Bismarck, og hans internasjonale team, og får et innblikk i deres arbeid med å infiltrere store selskaper for å dokumentere ulovlig hogst og salg av trær. WOOD er nemlig en avslørende dokumentarfilm som er filmet i all hemmelighet, av regissører og fotografer som arbeider undercover i selskapene de etterforsker.

Gjennom skjulte kameraer får vi innblikk i en næringskjede som forgreiner seg ut fra de fattigste delene av Europa til Asia og Sør-Amerika, og deltar på lyssky møter med korrupte forretningsmenn som tjener seg styrtrike på å hogge ned fredet skog. Med sin aktivistiske innfallsvinkel og sitt kritiske søkelys på en bransje der mafiametoder er dagligdags, er WOOD en spennende og viktig dokumentar i samme ånd som SEA OF SHADOWS (BIFF 2019) og årets CURRENT SEA.

Regi

Monica Lãzurean-Gorgan (Romania), Michaela Kirst (Tyskland), Ebba Sinzinger (Østerrike) Regissørenes nyeste filmer: DACII LIBERI (Lãzurean-Gorgan, 2018), DIE MYSTIK DER DERWISCHE (Kirst, 2019), BORN IN THE YEAR OF THE HARE (Sinzinger, 2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}