BIFF + Byarkitekten (2021)

Bilde: NEMESIS / CITY DREAMERS / TOGETHER WE CYCLE

Bilde: NEMESIS / CITY DREAMERS / TOGETHER WE CYCLE

BIFF + Byarkitekten 2021

For 4. år på rad får publikum oppleve tankevekkende og inspirerende filmer og arrangementer om arkitekturens betydning.

Velkommen til visninger med relevante innledninger fra kunnskapsrike arkitekter, forskere og samfunnsvitere, samt spesialvisninger utenfor kinosalen. 

NEMESIS

Det er noe fascinerende, men også noe veldig sørgmodig over å se et bygg bli revet. Tak og vegger knekker sammen, glassbiter spretter rundt mens gravemaskinene biter over armeringsjern og tygger i seg teglstein. Men noen ser også muligheter til å bruke det dødsdømte bygget og det tomme arealet til midlertidige aktiviteter før et helt nytt kompleks står ferdig. 

Før visningen tirsdag 26. oktober kl 16:45 i MB5 blir det innledning ved Anders Rubing, arkitekt og doktorgradsstipendiat ved UiB.

CITY DREAMERS 

Arkitektene Phyllis Lambert, Blanche Lemco van Ginkel, Cornelia Hahn Oberlander og Denise Scott Brown er kanskje ikke like kjente som sine mannlige samarbeidspartnere (bl.a. Mies van der Rohe, Le Corbusier, Louis Kahn og Robert Venturi) – men har like fullt i sine innflytelsesrike karrierer delt drømmen om en grunnleggende menneskelig og inkluderende by. 

Før visningen mandag 25. oktober kl 17.15 i MB5 blir det innledning av Maria Molden fra Byarkitekten i Bergen.

MIND OF MODERNISM 

Villaens tid er kanskje forbi? Så hva kan vi lære og ta med oss fra tidligere tiders villaarkitektur inn i den bærekraftige fremtiden vi skal skape? I PLATTFORM, del tre av Paul Tunges trilogi som utgjør MIND OF MODERNISM får vi komme tett på flere villaer tegnet av norske arkitekter. Vi får et unikt møte med vakre materialer og ikoniske rom. 

Premiere med Paul Tunge tilstede lørdag 23. oktober kl 17:00 i MB5.
Før visningen torsdag 28. oktober kl.17:15 i MB5 blir det innledning av Eva Korsøen fra Kvalbein Korsøen Arkitektur.

TOGETHER WE CYCLE 

Gode sykkelveier er ikke en selvfølge og det var det heller ikke i Nederland på 70-tallet. Privatbilen dominerte, og sykkel var avleggs. I denne dokumentaren får vi et innblikk i hvordan opprøret mot privatbilismen samlet alt fra anarkister til høytstående politikere, og som sammen aksjonerte for en tryggere og mer sykkelvennlig by. 

Lørdag 23. oktober blir det bike-in kino i Røkeriet USF med innledning ved Peter Andersen, instituttleder, institutt for geografi ved UiB.

Før visningen onsdag 27. oktober kl 17:00 blir det innledning ved Peter Andersen, instituttleder, institutt for geografi ved UiB.

MAU 

Arkitektur og design handler ikke bare om å utforme bygg eller gjenstander. Det handler om en strategisk, prosess- og løsningsorientert tilnærming som kan brukes til å arbeide med alt fra utformingen av en brusboks til komplekse urbane problemstillinger. Blander du inn en solid dose optimisme er ingenting umulig å løse, skal vi tro designeren og visjonæren Bruce Mau.

Før visningen av MAU på Smien, Laksevåg verft blir det introduksjon av Endre Berentzen (MAD Arkitekter).

Change the game. Samtale i forbindelse med MAU, i samarbeid med Design Region Bergen, Grafill og Byarkitekten fredag 22. oktober kl 19:00 i Kulturhuset. Mer informasjon kommer.

BIFF KINO
se senere
Flere detaljer
BIFF KINO
se senere
Flere detaljer
BIFF KINO
se senere
Flere detaljer
BIFF KINO
se senere
Flere detaljer
BIFF KINO
se senere
Flere detaljer

Filmene vil også være tilgjengelig på BIFFs strømmetjeneste BIFF+.

{{loaderText}}