Tid: Torsdag 17. oktober, kl. 09.30–16.00
Sted: Kulturhuset i Bergen, Vaskerelven 8
-> Meld deg på konventet her (Gratis)
Det årlige konvent for filmformidling er det fremste møtepunktet for aktører innen filmformidling, og finner sted i Bergen under BIFF hver oktober. Her samles filmfestivaler, distributører, kinoer, filmklubber, cinematek, filmkritikere, politikere og øvrig bransje for en dag med foredrag, samtaler og debatter om de mest aktuelle problemstillingene og temaene innenfor filmformidling.
Etter fjorårets svært populære konvent, med mer enn 130 påmeldte, ser vi atter en gang frem til å invitere til begivenhetsrik og inspirerende dag i filmformidlingens tegn.
Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery åpner det 8. filmformidlingskonventet og presenterer regjeringens nye strategi: «Mer film sammen – regjeringens strategi for kino og filmformidling». Oppfølgingsspørsmål.
I en kommentar i Aftenposten skrev May Synnøve Rogne om «filmer nesten ingen ser». Hun spurte: «Hva skal vi gjøre med elefanten i rommet? Bør så mange filmer lanseres på kino?» Ifølge Nostradamus-rapporten er det tabu å klage over for mange filmer. Konventet vil selvsagt gjerne bidra til å bryte tabuer, og spør:
Vet vi egentlig nok om hva som appellerer til publikum? Skal både kinoer, festivaler og distributører være strengere med hva de tar inn? Hva er målestokken for en suksess, for gode tall?
Med Marius Olsen (Another World Entertainment), Silje Utkilen (Hamar kino) og Karsten Meinich.Moderator: Aksel Kielland (Morgenbladet).
De fleste aktører føler på ansvaret for å drive miljømessig bærekraftig. Fremover blir det ikke bare et ønske, men snarere et krav. For festivalene vil bærekraft være en faktor for driftstilskudd fra NFI, og rapporteringen skal være målbar på klima- og miljøarbeid. Hva innebærer dette for store og små filmfestivaler? Og, er ikke festivalene godt i gang med dette allerede?
Med Jørgen Risvik-Jellum (NFI), Lisa Hoen (TIFF) og Tonje Hardersen (Norske filmfestivaler).Moderator: Einar Aarvig
Ferske undersøkelser viser at publikum ser for seg å gå mer på kino fremover. Hvordan tiltrekke seg dem, og holde på dem? Hva slags type kino ønsker publikum seg og hva skal til for at de går enda oftere? Hvor mye vet vi egentlig om publikummet?
Først hører vi fra distributørene, deretter kinoene.
Distributørpanel: Anne Marte Nygaard (Arthaus), Mads
Halvorsen (Warner Bros), Linn Barholt (Norsk filmdistribusjon).Kinopanel: Alf Helge Dyste Iversbakken (Gjøvik Kino & Scene), Charlotte Førli (Odeon kino), Heidi Palm Sandberg (Drammen kino).
Moderator: Karsten Meinich (Montages, Klipper)
Det er vel ikke lenger et spørsmål om hvorvidt kunstig intelligens kommer til å påvirke kinoprogrammeringen, men når. Eller? Hvilke utslag får dette i så fall for publikum og kinoansatte?
Med Alexander Selvikvåg Lundervold (Høgskulen på Vestlandet) og Jeanette Heggland (Bergen kino)
Cinematek og filmklubber brenner for å vise et mangfold av filmer, både nye filmer som ikke kommer på kino, og eldre filmer som fortjener å bli sett av flere. Men, hvem passer på at det finnes eldre kopier å vise? Hva er Nasjonalbiblioteket sin rolle i å bevare filmarven? Og hvordan kan filmklubber, cinematek og kinoer samarbeide for å nå et bredre publikum?
Med Irene Halvorsen (Cinemateket i Oslo), Petter Røren (Lyngdal filmklubb), Jørgen Ward Söderström (Nasjonalbiblioteket) og Marte Stapnes (Norsk filmklubbforbund)
«Alle» journalister jobber frilans, filmstudioene styrer intervjuene, og kun de mest tannløse, klikkvennlige sakene består. Hvordan ser fremtiden til filmjournalistikken ut, egentlig? Er det kritikernes ansvar å få flere til å lese anmeldelser? Og hvordan sikrer vi at det ikke bare er Fritt Ord og et par statsstøttede nisjeaviser som er i stand til å lønne filmkritikere?
Med Jens Kihl (Bergens Tidende), Rune Håkonsen (NRK), Jarle Namtvedt (Ymer Media) og Joakim Thorkildsen (Newslab)
Oppsummering ved Espen Pedersen (Film&Kino), Torkel Selmer (Norske filmdistributørers forening) og Åse Kringstad (Produsentforeningen Virke).
Programkomité: Vibeke Skistad (Euforia Film), Kristian Fyllingsnes (BIFF), Espen L. Pedersen (Film&Kino), Marte Stapnes (Norsk filmklubbforbund), Nille Stormoen (SF Studios).
-
-> Konventet vil kun finne sted fysisk, og blir ikke strømmet digitalt
-> Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt bransjenyhetsbrev