Varmere, Våtere, Villere x BIFF

Gikk du glipp av disse i høst?

Varmere, Våtere, Villere x BIFF

Tradisjonen tro samarbeider vi med klimafestivalen Varmere, Våtere, Villere om å vise ferske og aktuelle klimafilmer på Bergen Kino under festivalen, som i år går av stabelen 13.-15. mars. Denne gangen er det NUCLEAR NOW og DEEP RISING som står på plakaten, begge blant de mest engasjerende klimafilmene fra BIFF i høst! 

"Klimafestivalen Varmere Våtere Villere springer ut av ønsket om å gjøre klimadebatten mer tilgjengelig og engasjerende. Festivalen er en uformell og sosial arena der akademia, sivilsamfunn, næringsliv, kulturliv og allmennheten møtes for å dele kunnskap, meninger og ideer. Et sted der man diskuterer alt fra de globale spørsmålene til de mindre hverdagslige handlingene. På programmet finner du foredrag, samtaler, debatter, filmvisninger, live show, workshops, forfattersamtaler, kunstutstillinger og konserter."   Sjekk ut det rikholdige programmet her og bli med!   

Under bildet finner du mer om filmene og billettlenker.

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg


Billetter til filmvisningene er gratis med festivalpass, eller tilgjengelig som enkeltbilletter via festivalens hjemmeside (husk å ta ut på forhånd!).DEEP RISING torsdag 13. mars kl. 15.00 i KP6


DEEP RISING
torsdag 14. mars kl. 15.00 i KP6 

1t 33m (2022) USA

Regi: Matthieu Rytz

Språk: Engelsk med engelske undertekster

En verdensomveltning under havet

Det grønne skiftet krever enorme mengder sjeldne mineraler for å produsere teknologien som kan generere bærekraftig energi. Problemet er bare at disse mineralene er vanskelige å få tak i, og at utvinningen av dem vanskelig kan kalles miljøvennlig. Den dagsaktuelle dokumentarfilmen DEEP RISING handler om det som er i ferd med å bli en het politisk potet internasjonalt – nemlig utvinningen av sjeldne metaller på havets bunn – og stiller det ubehagelige spørsmålet om hvorvidt denne tilnærmingen til grønn energi faktisk er et skritt i feil retning og en fundamental trussel mot livet i havdypet.

Med fortellerstemme av ingen ringere enn Jason Momoa (AQUAMAN), skildrer filmen Gerard Barrons arbeid for å få frakte de ettertraktede mineralene opp fra havbunnen. Barron er sjef for det kanadiske gruveselskapet The Metals Company, og har viet sitt liv til det grønne skiftet – eller kanskje rettere sagt den grønne økonomien. For som det kommer tydelig frem i Matthieu Rytz’ kritiske dokumentar, er «bærekraft» i denne sammenhengen en forretningsmodell som gjør det mulig for noen få utvalgte å tjene enorme mengder penger.

Billetter her: https://varmerevaterevillere.ticketco.events/no/nb/e/billetter_torsdag


NUCLEAR NOW
 fredag 15. mars kl. 15.00 i KP6

1t 45m (2022) USA

Regi: Oliver Stone

Språk: Engelsk med engelske undertekster

Hva om den mest kontroversielle energikilden av alle også er den mest bærekraftige?

Verden skriker etter fornybare energikilder, men selv om enkelte land har kommet langt når det gjelder vannkraft, vindkraft og solcellepaneler, er vi på ingen måte klare til å fase ut fossilt brennstoff ennå. Dokumentaren NUCLEAR NOW hevder løsningen ligger rett foran øynene våre – hvis vi bare tør å benytte oss av den: Atomkraft er nemlig den mest potente energikilden menneskeheten har tilgang på, men den har også et enormt imageproblem. I denne tankevekkende og engasjerende filmen går regissørveteranen Oliver Stone kritisk til verks for å skille de harde faktaene om atomkraft fra myter, misforståelser og propaganda i regi av oljebransjen.

Med filmer som WALL STREET, JFK, W (BIFF 2008) og SNOWDEN (BIFF 2016) på CV-en, har Stone lenge vært en av Hollywoods mest uredde og sosialt engasjerte filmskapere – for ikke å si en av de mest kontroversielle. Med NUCLEAR NOW går han nok en gang mot strømmen når han leverer et flammende innlegg i energidebatten. Dette er en kritisk dokumentar som vil få deg til å revurdere alt du trodde du visste om atomkraft.

Billetter her: https://varmerevaterevillere.ticketco.events/no/nb/e/billetter_fredag



se senere
Flere detaljer
se senere
Flere detaljer
{{loaderText}}