VELKOMMEN TIL CINEMATEKET 10. MAI

RUTHLESS TIMES - SONGS OF CARE

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg


RUTHLESS TIMES - SONGS OF CARE
Velkommen til dokumentarmusikal om finsk eldreomsorg

Generasjon - en aldringsfestival og BIFF ønsker velkommen til gratis filmvisning på Cinemateket i Bergen 10. mai kl. 18:00!

RUTHLESS TIMES - SONGS OF CARE vises som oppladning til aldringsfestivalen Generasjon, som går av stabelen 31. mai på Litteraturhuset i Bergen. Filmen blir innledet av en kort samtale om aldringsaktivisme ved festivalsjef Anna Helle-Valle. Hjertelig velkommen til nysgjerrige gamle og unge som planlegger å bli eldre. Profesjonelle helsefagarbeidere, pårørende og generelt interesserte! 

Generasjon, 31. mai på Litteraturhuset i Bergen, er en tverrfaglig og bred satsning for et mer aldersvennlig samfunn. Her kan du delta i debatter og samtaler, verksteder, oppdatert forskning, kunstopplevelser og en mesterklasse spesielt for omsorgsarbeidere. Festivalen er gratis og åpen for alle. 

OM FILMEN

RUTHLESS TIMES - SONGS OF CARE er noe så sjeldent som en dokumentarmusikal, hvor sykepleiere bokstavelig talt synger ut sin frustrasjon over privatiseringen av finsk eldreomsorg. Hva er det som ofres i effektiviseringen og privatiseringen av eldreomsorgen? I filmen er svaret krystallklart: menneskeligheten hos både pasienter og sykepleiere. Og hvordan formidle dette på bedre vis enn gjennom en musikal? Sykepleiernes egne erfaringer og fortvilelse over å ikke kunne gi de eldre omsorgen de har rett på gnistrer i sangform, og maler et grelt bilde av en menneskebehandling som ikke hører hjemme i en velferdsstat. 

Les mer om filmen og ta ut gratis billetter her! 

Regi: Susanna Helke

Originaltittel: Armotonta Menoa – Hoivatyön Lauluja

Språk: Finsk, Engelsk

Lengde: 1 t 32 min

År: 2022

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg
{{loaderText}}